26
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Paksoy'dan imza kampanyası

EĞİTİM SEN GEDİZ TEMSİLCİSİ AHMET PAKSOY TEK BAŞINA İMZA KAMPANYASI DÜZENLEDİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Gediz Temsilcisi Ahmet Paksoy, hükümetten istedikleri talepleriyle ilgili tüm yurtta yürüttükleri imza kampanyasına büyük destek geldiğini söyledi.

Eğitim Sen Gediz Temsilcisi Ahmet Paksoy, Belediye Atatürk Parkı'nda tek başına yaptığı imza kampanyasını, Demokratik, Kamusal, Nitelikli Eğitim, Örgütlü Güvenceli Çalışma Hakkı İçin 17.04.2010 tarihinde Ankara'da yapacakları mitinge hazırlık için açtıklarını belirtti.

Sendikanın Başbakanlık makamı için hazırladığı dilekçe metnini okuyan Eğitim Sen Gediz Temsilcisi Ahmet Paksoy, "Devletlerin ve ülkemizin altına imza attığı uluslararası sözleşme ve anlaşmalar gereği bir insan hakkı olan eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri günümüzde parası olanların bu haklardan yararlanabildiği bir duruma getiriliyor. Temel insan hak ve özgürlüklerinin, anayasa ve yasaların ihlal edildiği, eşitsizliği, adaletsizliği ve hukuksuzluğu artıran uygulamalar yaygınlaşmıştır. Bizler; Eğitim, sağlık, sosyal güvenliğin bir kamu hizmeti olarak parasız, nitelikli ve herkese eşit sunulmasını, Eğitim süreçlerinin bilimsel bir temelde laik bir anlayışla yeniden düzenlenmesini, Çocuklarımızın en fazla 24 kişilik sınıflarda öğrenim görmesini, Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin yılda en az iki defa ücretsiz sağlık taramasından geçirilmesini ve günlük ücretsiz süt, gıda ve temiz su verilmesini, Okullarımıza yeterli sayıda kadrolu öğretmen, yardımcı personel (hizmetli, memur, şoför, aşçı) atanmasını, Eğitimde, sağlıkta katılım ve katkı paylarının geri çekilmesini, Tüm yurttaşlara eşit ve parasız olarak eğitim sağlanmasını, Herkese iş, çalışana iş güvencesi verilmesini, Vergide adalet, herkesten kazancına göre vergi alınmasını talep ediyoruz. Talepleriniz taleplerimizdir. Çünkü bu talepler sadece bizim değil tüm toplumun talepleridir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 11:44:01
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 18:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?