24
Mayıs
2024
Cuma
GEDİZ - KÜTAHYA

Portekiz yolcuları döndü

GEDİZ TİCARET MESLEK LİSESİ PORTEKİZ ZİYARETİNDEN DÖNDÜ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Portekiz’e bir ziyaret düzenleyen Ticaret Meslek Lisesi yurda döndü.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Comenius çalışmalarına katılmak üzere 23-29 Mayıs 2010 tarihleri arasında Portekiz’in Marco De Canaveses şehrine giden Gediz Ticaret Meslek Lisesi, “Eşsiz Tarihi Mirasımız Kaleler” konulu toplantılardan ikincisini gerçekleştirdi.

Gediz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı, program çerçevesinde ilk ziyaretini İtalya’ya yapan okulun ikinci çalışma ziyaretini Portekiz’in Marco De Canaveses kasabasına gerçekleştirdiğini söyledi. Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bayram Sarı, Okulun Müdür Yardımcısı Hasan Ulutürk, İngilizce Öğretmeni Gürcan Kandemir, Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Kırbıyık, Öğrenciler Ayşe Kübra Ulutürk ve Ummuhan Aktuğ'un katıldığı proje kapsamındaki çalışma ziyaretinin 6 gün sürdüğünü ve çok başarılı geçtiğini belirtti.

Gezi hakkında bilgi veren Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Ulutürk, program çerçevesinde muhatap okul ve ülkenin eğitim sistemi ve yaşam biçimleri hakkında faydalı bilgiler elde ettiklerini söyledi. Müdür Yardımcısı Hasan Ulutürk, "1996 yılında Unesco tarafından Dünya mirası listesine alınan ve Portekiz’in ikinci büyük kenti, ticaretin merkezi, buram buram Ortaçağ kokan, şarabı dünya çapında ün salmış, yolda yürürken karşınıza ne çıkacağı belli olmayan, küçük ama sürprizlerle dolu, zengin tarihi, kültürü, havası, insanları ile çok farklı bir şehir olan, daracık sokakları, taş yolları, gri eski binaları ile gizemli bir havası olan Porto şehrinin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ettik. Ayrıca Rio Doura nehri boyunca üzüm bağları, Dom-Luís Köprüsü, Coimbra Üniversitesi, Guimaraes Kalesi ve sokakları, manastır ve kiliselerin ziyaret edilebilecek diğer tarihi güzellikler olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bütün bu eşsiz yerleri rehber eşliğinde gezdiğimiz için tarihi bir haz aldık. Özellikle öğrencilerimizin buraları görmeleri beni daha çok sevindirdi. Her mekanda çektirdiğimiz hatıra fotoğraflarını ömür boyu saklayacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 14:14:01
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 14:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?