22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEDİZ - KÜTAHYA

Sahte para operasyonu

Kütahya'nın Gediz ilçesi'nde, piyasaya sahte para süren 6 kişilik şebeke, jandarma istihbarat ekipleri tarafından çökertildi. 

Edinilen bilgiye göre, piyasaya sahte para süren şebekeyi sıkı takibe alan jandarma istihbarat ekipleri, İzmir'den bir şirketten kiralandığı belirlenen 35 ENB 65 plakalı özel otomobili Gediz-Hisarcık yol ayrımında kıskaca aldı. Durdurulan araçta bulunan Kazım Y. (23) ve eşi Zehra Y. (21), Duygu D. (14), Hüseyin P. (36), Halit K. (22) ve Ali E.'nin üzerinde ve araçta arama yapan jandarma 37 adet gerçeğine çok yakın sahte 100 YTL. banknot ile zanlıların vatandaşlardan değiştirdikleri tahmin edilen bol miktarda gerçek para ele geçirdi. 

Gözaltına alınan Kazım-Zehra Y. çifti, aynı suçlardan sabıkalı olduğu belirlenen Hüseyin P. ve sahte kimlik düzenlemekten sabıkalı Ali E. ile Duygu D. ve Halit K.'nin İzmir-Gediz-Hisarcık ve Simav güzergahındaki akaryakıt istasyonları ve alışveriş noktalarından alışveriş yapmak ve bozdurmak suretiyle sahte paraları gerçekleri ile değiştirdikleri belirlendi. 

Gediz Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan şahıslardan Halit K. ve Ali E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Gediz Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 15:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?