18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Şehit madenciler için okutulan mevlite 5 bin kişi katıldı

Gediz'e bağlı Gökler Beldesi’nde KİAŞ şirketine ait kömür ocağında 21 Nisan günü meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 18 işçi için mevlit okutuldu.

Gökler Belediyesi tarafından Gürenli Meydanı’nda tertiplenen mevlit cemiyetine AKP Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Abdullah Erdem Cantimur, Hasan Fehmi Kinay, Aleattin Güven, Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, AKP Kütahya ve Uşak il başkanları, Gediz, Simav, Emet, Hisarcık belediye başkanları, KİAŞ Genel Müdürü Turan Kayıkçı, İşletme Müdürü Tuğyan Ahıska ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Maden şehitleri için Kur’an-ı kerim ve mevlid-i şerif okunduktan sonra, Gediz Müftüsü Abdurrahman Atay dua etti. Daha sonra belediye tarafından yemek verildi.

Milletvekili Soner Aksoy, ölen işçilerin yakınlarına başsağlığı dilerken, hiç kimsenin mağdur bırakılmayacağını, devletin yanlarında olduğunu söyledi. Milletvekili Alaattin Güven de, Meclis’e bu konuda araştırma önergesi verdiklerini, ölen insanların her türlü hukuki haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Gökler Belediye Başkanı Murat Bardakçı, "Bizi yalnız bırakmayan ve acımızı paylaşmak için buraya gelen herkese şahsım ve Gökler halkı adına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Allah kimseye böyle acı vermesin" dedi.

Grizu patlamasında vardiya mühendisi Türker Öztürk, çavuş İbrahim Atmaca, işçilerden Musa Kartal, Lokman Özten, Ahmet Ertürk, Yüksel Dağcı, İbrahim Kılıç, Ethem Eroğlu, Rüştü Söyler, Mehmet Özdemir, Fatih Gümüş, Ahmet Asal, Ramazan Atak, Nazım Özdoğan, Mustafa Akdemir, İsmail Üner, Kadir Erdoğan ve Mehmet Çelen hayatını kaybetmiş, Süleyman Koç ile Emrullah Ölmez adlı işçiler de yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 15:19:12
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 11:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?