2
Haziran
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Sendikalardan dayanışma çağrısı

Gediz'in Gökler Beldesi’nde KİAŞ şirketine ait kömür ocağında 21 Nisan günü meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 18 maden işçisi için mevlit okutulurken, ailelerine, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile Türk-İş Sendikası tarafından 10’ar bin YTL. para yardımı yapıldı.

İşçiler için okunan mevlide Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Salih Kılıç ve Genel Sekreteri Ergün Atalay, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Hüseyin Kayabaşı, Balıkesir Şube Başkanı Engin Okçu, Hisarcık Şube Başkanı Ramazan Altınsoy, bölgedeki maden şirketleri yöneticileri ve işçiler ile ölen işçi yakınları katıldı.

Mevlidin ardından kılınan Cuma namazından sonra bir konuşma yapan Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Salih Kılıç, inşaat sektöründen sonra en çok iş kazasının madenlerde yaşandığını hatırlatarak, dünyada en ağır şartlarının maden sektöründe bulunduğunu belirtti. Bu gibi faciaların bir daha yaşanmaması için devletin tedbir alması gerektiğini söyleyen Başkan Kılıç, iş yerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinin hem sıklaştırılmasını hem de artırılmasını istedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Hüseyin Kayabaşı, yaşanan acıları paylaşmak ve taziyede bulunmak için Gediz’e geldiklerini ifa ederek, bütün işçileri yardımlaşmaya ve dayanışmaya davet etti.

Bu arada, grizu patlamasında ölen 18 işçinin ailelerine 10’ar bin YTL tutarında çek verildi. Ailelere, hediye paketi ile duvar saati ve ölen işçilerin fotoğrafının bulunduğu birer albüm hediye edildi. Albümdeki fotoğrafların ortasında Gökler Belediye Başkanı Murat Bardakçı’nın ölen işçiler için yazdığı "On sekiz civanlara" adlı şiir de bulunuyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 18:13:14
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?