19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

SGK 4 ilçeye hizmet veriyor

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GEDİZ ŞUBESİ 4 İLÇEYE HİZMET VERİYOR

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 18 Mart 2009 tarihinde hizmete giren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gediz Şubesi hizmet ağını genişletiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Gediz Şube Müdürü Ahmet Hamdi Oktay, bir müdür ve üç personel ile tüm ilçeye hizmet veren kurumun, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerine yaydığı görev alanını genişlettiğini söyledi.

Şubenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren SGK Gediz Şube Müdürü Ahmet Hamdi Oktay, Bağkur, SSK, Emekli Sandığı, 18 yaş altı Genel Sağlık Sigortası ve her türlü aktivasyon hizmetleri sunan kurumda, saat mesaisiyle değil iş mesaisiyle vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti.

Yaklaşık 7 ay önce kurulan şubedeki çalışma sisteminin her geçen gün biraz daha yerine oturduğunu ve bu nedenle vatandaşlara daha hızlı ve güvenilir hizmet sunabildiklerini ifade eden SGK Gediz Şube Müdürü Ahmet Hamdi Oktay, “Daha önce ilde ve merkezde verilen yol parası, iş görmezlik ödemeleri, banka değişiklikleri, borcu yoktur yazıları ve her türlü yüz yüze veya telefonla rehberlik gibi hizmetlerin tamamına yakınını şimdi vatandaşımızın ayağında verebiliyoruz. Emekli nüfusunun yoğun olduğu Gediz’de kurumun şube açmasına şiddetle ihtiyaç vardı. Şubenin hizmete girdiğinden buyana yaptığımız tespitlere göre on bine yakın Gediz’den, on bine yakın da Simav, Şaphane ve Pazarlar gibi komşu ilçelerden olmak üzere 20 bin civarı talep olmuştur. Bunların çoğunluğu Ziraat Odası’na kayıtlı ve ziraat ile uğraşan vatandaşları oluşturmaktadır. İlçelerde hizmete giren yeni şubelerimizle hizmetlerin tabana yayılması hem vatandaşı hem de merkez SGK kurumunun rahatlatacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 12:58:01
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 23:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?