19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

SYDV'den meyveciliğe teşvik

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYD) tarafından bahçe ürünlerinde geniş çaplı teşvik uygulaması başlatıldı.

Gediz Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Çorumluoğlu, ilk önce üzüm, çilek ve kiraz üzerine başlattıkları teşvik destekleri için belli uygulama bölgeleri oluşturulduğunu söyledi.

Çiftçilerden yapılan müracaatları değerlendiren vakfın, Akçaalan beldesinde 1, Eskigediz beldesi ve Aksaklar köyünde 2’er müracaatçının arazilerinde üzüm yetiştirme uygulamasına başlanıldığını belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, bölgede pek ilgi görmeyen çilekçiliğin yaygınlaştırılmasını, eskiden çok ilgi gören ama unutulmaya başlayan üzümcülüğün de geri getirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kaymakam Çorumluoğlu, “Abide, Gölcük, Karabacaklar köyleri ile Yenikent ve Üzümlü beldelerinden yapılan müracaatçıların projelerini hazırlayarak Ankara’ya gönderdik. Bu projelerden onaylanan Karabacaklar köyünde ilk uygulamayı 5 dönüm arazi üzerinde başladık. İlçenin ekonomisinin gelişmesi ve işsizliğe büyük fayda getirecek olan bu tür desteklerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızdan başvuru bekliyoruz” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?