17
Mayıs
2024
Cuma
GEDİZ - KÜTAHYA

Tekstil işçilerinin hak arayışları sürüyor

Yaklaşık bir yıldan beri ayda 15 gün dönüşümlü olarak çalıştıklarını belirten işçiler, daha sonra toplu şekilde izine gönderildiklerini, iki aya yakın işsiz bekledikleri halde hala geri çağırılmadıklarını bildirdiler.

Bir süredir ücretlerini ve sosyal haklarını alamadıklarını belirten işçiler, bugün tekrar toplanarak Hüseyin Akkaşoğlu ile görüşmek istedi. Fabrikanın yönetim kurulu üyelerinden bazılarının yurtdışında oldukları için konuyu görüşemediklerini belirten Akkaşoğlu, işçilere biraz daha sabırlı olmalarını, sorunun mutlaka çözüleceğini belirtti.

İşçilerin bağlı olduğu Teksif Sendikası Uşak Şube Başkanı Hasan Hazar, "Şirket yönetim kurulunun konuyu acilen çözmesi gerekir. Bıçak kemiğe dayandı. Sabrımızı zorlamasınlar. İşveren konuyu çözümsüzlüğe doğru götürürse büyük çaplı eylemlere başvuracağız" dedi.
İşverenin daha önce öne sürdüğü yedi maddelik kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini de belirten Başkan Hazar, ücretler ve sosyal haklarını budayan işverenin kıdem tazminatlarını eriterek işçiyi başından atmaya çalıştığını ileri sürdü. İşçiler daha sonra sessizce dağıldı.

iha-gediz
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 17:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?