16
Haziran
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Toplu konut yapımına başlandı

Gediz Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından projelendirilerek, arsa teslimi yapılan ve kuraları çekilen ikinci etap 280 adet konutun inşaatına önce ilköğretim okulu yapılarak başlandı. 

Belediye tarafından toplu konut alanı seçilen Dayınlar Mahallesi'ndeki Gerence Bölgesi'nde yapılan 208 konutun anahtarı geçtiğimiz günlerde ev sahiplerine teslim edilmişti. Aynı bölgede yapılacak olan 280 konutun daha inşaatına başlandı. İnşaata ilk kazma, proje kapsamında bulunan 32 derslikli ilköğretim okulu yapımı için vuruldu. 

İlçe bitişiğindeki Dayınlar Köyü'nün mahalleye dönüştürülerek toplu konut bölgesi haline gelmesinden sonra, 8 derslikli eski köy okulu yetersiz kaldı. İhtiyaca cevap veremeyen köy okulu konut projesinin yüklenici firması Akay İnşaat şirketi tarafından yıkılarak, arazisi üzerine 32 derslikli modern bir Dayınlar Mahallesi İlköğretim Okulu yapılması için yıkım işine başladı. Okulun 1. 2. 3. 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin Gediz İmam Hatip Lisesi zemin katında, 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ise Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde yeni okul tamamlanıncaya kadar eğitimlerine devam edecekleri bildirdi. 

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yeni mimari teknikler kullanılarak inşa edilecek okul binasının, çocukların yetişmesinde ve eğitim öğrenim hayatının vazgeçilmez gerçeği olan araştırma destekli laboratuarlarla donatılacağını söyledi. Başkan Saraoğlu, "Çağdaş bir eğitim yuvası olacak 32 derslikli ilköğretim okulu yanında ticaret merkezi, sağlık ocağı ve şadırvan yapımını da içeren yeni konut projemiz halka ek bir külfet getirmeyecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 12:32:54
Güncelleme :26 Ağustos 2006 Cumartesi 12:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?