25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Yeşil seferberlik

GEDİZ BELEDİYESİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, şehir içi ve duble yolda ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile gerçekleştirilen görüşmeler sonunda ağaç-sökme-dikme aracıyla ağaçlandırma çalışması başlatan Gediz Belediyesi, şehir içi ve duble yolu hızla yeşillendiriyor.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçenin cadde ve sokakları ile duble yolda yürütülen yeşillendirme çalışmalarına ağaç sökme-dikme aracı ile yetişmiş ağaç dikerek hızlandırdıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Saraoğlu, “İlçemizin her alanında başınızı kaldırdığınızda gördüğünüz yeşil dokunun kaybolmaması ve büyüklerimizin bizlere bıraktığı bu mirası bizimde yarınlara fazlasıyla aktarabilmemiz için hızlı bir ağaçlandırma projesi hazırladık. 2010 yılı Gediz için yatırımların yanında tabiat ve doğal denge konularında da önemli bir yıl olarak kayıtlara geçecek. Şehir içerisinde bulunan ana caddelerde yeni fidanların dikilmesi ile başladığımız çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında duble yolda kalan kısımların ağaçlandırılması için ağaç sökme-dikme aracı ile yetişmiş ağaçlar orta refüj düzenlemesi kapsamında dikilerek peyzaj çalışması yapılmaktadır. Çimleme ve çiçeklendirmenin ardından tam bir görsel güzellik oluşturacağız. Bahar aylarının da gelmesi ile kendilerini ev dışına atan vatandaşlarımız, yeşil ile bütünleşmiş, tabiatın kendine armağan ettiği güzellikleri koruyan ve çoğaltan bir Gediz’de yaşamanın tadına varacaktır. Gelişen teknolojiye ayak uydurarak gelişimini sürdüren, bu gelişim sırasında tabiatı unutmadan ona değer veren, bahçe ve yeşil alanlarıyla gelenleri kendine hayran bırakıp ilk fırsatta tekrar gelmeleri için cezbeden bir kent için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

GEDİZ BELEDİYESİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 09:36:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 19:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?