19
Mayıs
2024
Pazar
HİSARCIK - KÜTAHYA

20 kadın meslek sahibi oldu

HİSARCIK'TA 20 KADIN 520 SAATTE MESLEK SAHİBİ OLDU

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Dereköy beldesinde İş-Kur kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Simav Tekstil tarafından İstihdam garantili toplam 520 saatlik Erkek Üst Giysileri Dikimi Kursunu tamamlayan 20 kursiyerin tamamı tekstil firması tarafından işe alındı.

Sertifika töreninde konuşan Simav Tekstil yetkilisi İsmail Aksoy,”Dereköy beldesinde açılan Erkek Üst Giysileri Dikimi Kursuna katılan 20 bayan kursiyerin sağlık sigortaları İş-Kur tarafından ödenmiş, ayrıca kurs süresince kursiyerlere günlük 15 lira yevmiye verilmiştir. Bu arada kanun gereği kursiyerlerin yarısının şirketimiz tarafından işe alınması öngörülüyor, ancak firmamız kursa katılan 20 kursiyerin tamamını işe almıştır. Çünkü firmamızın yetişmiş elemana ihtiyacı var. Firmamızın Simav, Hisarcık ve Dereköy tekstil atölyelerinden İzmir’deki Maseksport firması aracılığıyla İspanya’ya ayda 100 bin parça çocuk takımı penye ve bluz ihraç ediyoruz. İhracatımız 12 ay devam edecektir. Bu iş yerlerimizde şu an toplam 170 kişi istihdam ediyor. Önümüzdeki günlerde Hisarcık ilçesinde de İş Kur kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve firmamız tarafından İstihdam garantili 80 kursiyerin katılacağı Erkek Üst Giysileri Dikimi 2 Kursu açmayı planlıyoruz. Bu sayede istihdam eden işçi sayımız 100’e ulaşacaktır. Kurs döneminde bizlere her türlü desteği veren Kaymakam Mustafa Koç’a, İş-Kur İl Müdürümüz Mahmut Yılmaz ve çalışanları ile Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut ve halk Eğitim Müdürü Salih Kilitçi’ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dereköy beldesinde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde 20 kursiyere sertifikaları Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Kilitçi ve Simav Tekstil yetkilisi İsmail Aksoy tarafından verildi.

Ayrıca kursta başarılı olan 5 kursiyere teşekkür belgesi verilirken, tüm kursiyerlere de eşarp hediye edildi.

HİSARCIK'TA 20 KADIN 520 SAATTE MESLEK SAHİBİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 13:36:05
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 01:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?