22
Mayıs
2024
Çarşamba
HİSARCIK - KÜTAHYA

Aile içi şiddet masaya yatırıldı

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde, velilere "aile içi şiddet ve çocuk" konusunda konferans verildi. 

Aile içi şiddet ve çocuk konferansı Çok Programlı Lise Okul Rehber öğretmeni Arzu Torbacıoğlu, tarafından hazırlandı.Öğrenci velilerinin katıldığı konferans Çok Programlı Lise'nin Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Konuşmacı Arzu Torbacıoğlu, " Nasıl çocuk yetiştirilir? Bu konudaki yaklaşımlar nasıl olmalıdır? Şiddetin zararları nelerdir?" konularına temas etti. Torbacıoğlu, "Konu hakkında bireyleri, aileleri ve toplumu eğitim yolu ile bilgilendirip bilinçlendirmek gerekir. Kişiler, aileler ve sonuçta toplum, bu gibi olayları, aile meselesi ve olağan olarak görmekten vazgeçerse, aile içi şiddetin önüne geçilmiş olur. Genel olarak toplumun eğitim düzeyinin yükseltilmesi de aile içi şiddetin azalmasında etkili olur. Ancak bu uzun soluklu bir girişimdir ve zaman gerektirir. Şiddete eğilimli bireylere danışmanlık yapmak, bu kişilerin psikolojik olarak tedavi edilmelerini sağlamak da önleyici bir girişimdir" dedi. 

Daha sonra Okul Müdür Vekil Ramazan Kuşcu velilere, okul ile sürekli irtibat halinde olunmasını, internet üzerinden velilere verilen şifrelerle öğrencilerin durumlarının gün gün takip edilmesi gerektiğini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 14:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan topcu IP: 85.110.16.xxx Tarih : 6.05.2008 12:09:53

bu niye bu kadar uzun olmak zorunda okula 22 dakika var bu gün proje ödevi var proje ödeviyle bunu da verecem bi daha ki sefere daha kısa olsun lütfen