24
Mayıs
2024
Cuma
HİSARCIK - KÜTAHYA

Çiftçi şükür duasına çıktı

HİSARCIK’TA ŞÜKÜR DUASI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde çiftçiler, son yağışların yeterli olması nedeniyle şükür duasına çıktı.

Belediyenin organize ettiği geleneksel şükür duası öncesi mahalle muhtarları ve gönüllülerinden oluşan yardım komitesi 4 gün süresince halktan nakdi yardımın yanı sıra paraya çevrilebilecek arpa, buğday, mısır, un, yağ, toz şeker ve bulgur topladı.

Toplanan yardımlarla 900 kilo etten pişirilen tas kebabı, 500 kilo pirinçten yapılan pilav, 300 kilo irmikten hazırlanan helva, ayranla beraber yaklaşık 5 bin kişiye ikram edildi.

Daha sonra Yeşilhisar ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan Belediye Parkında toplanan kadın ve erkek binlerce kişi, topluca kılınan öğle namazının ardından din görevlileri tarafından ayrı ayrı şükür duası yaptırıldı.

Şükür duasına, Hisarcık Kaymakamı Hakan Şeker, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, Akyazı Müftüsü Mehmet Şenokur, Hisarcık Müftüsü Mehmet Ceyhan ve 5 bine yakın kişi katıldı

Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, yaptığı açıklamada, ”Bu yıl 7'ncı kez gerçekleştirilen geleneksel şükür duası her yıl Nisan ayında yağmur yeterli gelirse şükür duası, gelmezse yağmur duası olarak düzenlenmektedir. Şükür duası öncesi yardım komitesinde canla başla çalışan tüm mahalle muhtarlarımıza, belediye meclis üyelerimize, Emet Bor İşletme Müdürlüğü'ne, din görevlilerine ve hayırsever halkımıza çok teşekkür ediyorum “ dedi.

HİSARCIK’TA ŞÜKÜR DUASI
HİSARCIK’TA ŞÜKÜR DUASI
HİSARCIK’TA ŞÜKÜR DUASI
HİSARCIK’TA ŞÜKÜR DUASI
HİSARCIK’TA ŞÜKÜR DUASI
HİSARCIK’TA ŞÜKÜR DUASI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 15:50:03
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 00:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?