19
Mayıs
2024
Pazar
HİSARCIK - KÜTAHYA

Din görevlilerinden kan bağışı

HİSARCIK'TA DİN GÖREVLİLERİNDEN KAN BAĞIŞI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Kütahya Kızılay Kan Bağış Merkezi’nce başlatılan kan bağışı kampanyasına İlçe Müftülüğü de destek verdi.

Kızılay Kan Bağış Merkezi’nce merkez polis noktasında başlatılan ve gün boyu süren kan alma işlemlerinde İlçe Müftülüğü bünyesindeki bazı din görevlileri de kan bağışında bulundu.

Dr. Mahmut Ulusoy, yaptığı açıklamada, ”Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı ile Kızılay arasında yapılan protokol gereği Türkiye’de kan alma işi tamamen Kızılay’ın üzerinde kaldı ve bu protokolle Kızılay 2014 yılına kadar Türkiye’nin bütün kan karşılamayı taahhüt etti. Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı 1 milyon 800 bin ünite. Bu sene kendimize belirlediğimiz hedef 1 milyon 100 bin ünite. 2014 yılına kadar tamamını alacağız inşallah. Kan vermek biliyorsunuz vücudumuza zararlı değil faydalı bir şey. Eksilen kanımız 1–2 hafta gibi süre içerisinde vücudumuz yenisini üretilmektedir. Ayrıca bu işin manevi yönü var. İnsan hayatını kurtarmak önemli ve güzel bir şey. Ayet-i Kerime de, “ Bir insanı öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir, bir insanı kurtaran, yaşatan bütün insanları yaşatmış gibidir “ denilmektedir. Kan vermek sünnettir. Peygamber efendimiz belli aralıklarla kan veriyormuş. Biz diyoruz ki Kan veren insan sağlığını bulur. Kütahya bölgesi kan bağışı konusunda Türkiye’de önde gelen illerden bir tanesi. Kan bağışı konusunda Hisarcık, Emet, Tavşanlı seçkin ilçeler arasında bulunuyor. Kızılay ve şahsım adına kan bağışına destek olan İlçe Müftülük personeline ve ayrıca bağışlarını esirgemeyen saygıdeğer halkımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bir insanı yaşatmanın tüm insanlığı yaşatmak kadar önemli olduğunu söyleyen Hisarcık Müftüsü Mehmet Ceyhan ,”Böyle hayırlı bir iş yapmak oldukça önemlidir. Zira verilen her kan, kurtarılan bir can demektir " diye konuştu.

Kan bağışı kampanyasına yaklaşık 60 kişinin katıldığı, durumu uygun görülen 49 kişinin kan verebildiği öğrenildi.

HİSARCIK'TA DİN GÖREVLİLERİNDEN KAN BAĞIŞI
HİSARCIK'TA DİN GÖREVLİLERİNDEN KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 13:16:02
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 16:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?