18
Mayıs
2024
Cumartesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Esnafa 'proje' desteği

Kütahya’nın Hisarcık Kaymakamlığı, esnafa yönelik projelere destek vermeye hazırlanıyor. Kaymakam Çorumluoğlu, "Bu kapsamda, özellikle ilçede hiç bulunmayan iş kollarındaki projelere destek verilecek" dedi.

İstihdama yönelik projelerde başarısız olduklarını dile getiren Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, "Artık hiç işi olmayan veya faal olan esnafın istihdama yönelik projelerine, özellikle ilçede hiç bulunmayan iş kollarındaki projelere destek verilecek" dedi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca bugüne kadar tarım ve hayvancılığı destekleyen birçok proje yapıldığını söyledi.

İstihdama yönelik projelerin başarısız olduğunu belirten Çorumluoğlu, "Vakıf olarak bugüne kadar tarım ve hayvancılığı destekleyen projeler yaptık. İtiraf etmek gerekirse, istihdama yönelik projelerde başarısız kaldık. Bu konuda sanayiciyi fazla bilgilendiremedik. Bugüne kadar teknik alt yapı yokluğundan büyük projeler gerçekleştiremedik. Önceki dönemlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, insanları çalışmaktan uzaklaştıran yardımlar yaparak, insanlarımızı tembelleştirdi. Artık hiç işi olmayan veya faal olan esnafın istihdama yönelik projelerine, özellikle ilçede hiç bulunmayan iş kollarındaki projelere destek verilecek. Önü açık olmayan ve sağlam kefili olmayan projelere destek vermeyeceğiz. Esnaflarımız bu konudaki örnek projeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Merkezi’nden temin edebilirler" dedi.

Toplantıya Belediye Başkanı Nihat Helvacı, Hisarcık Esnaf Odası Başkanı İlker Kurum, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Halil Özcan ve çok sayıda esnaf katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 13:09:48
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 12:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?