18
Mayıs
2024
Cumartesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Görsel sanatlar ve tasarım sergisi

HİSARCIK’TA GÖRSEL SANATLAR VE TASARIM SERGİSİ

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Atatürk ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı yılsonu görsel sanatlar ve tasarım sergisinin açılışı yapıldı.

Atatürk ilköğretim okulunda gerçekleştirilen sergi açılışını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Değirmenci ve Atatürk ilköğretim okulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Dilek Dönmezdemir yaptı.

Görsel sanatlar ve tasarım sergisi hakkında açıklamalarda bulunan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Dilek Dönmezdemir, “Hızla gelişip güçlenen teknoloji zamanla hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş, her birimizin yaşamının en derinlerine kadar ulaşmıştır. Bu amaçla öğrencilerin hayatta karşılarına çıkan bütün engelleri teknoloji ve tasarım dersinde kazandığı becerilerle yorumlayabilen, kendine özgü, başkasının kopyası olmayan, çözümler üretebilen, topluma faydalı bir kişiliğe sahip bireyler yetiştirmektir. Ayrıca öğrencilerin hayal gücünü, yaratıcılığını ve bunun sonucunda da kendine özgü kişiliklerini geliştirmeyi amaçlar. Görsel sanatlar dersinde ise uygulamalı çalışmalar ile öğrencilerimizin yine hayal gücünü, yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmeleri amaçlanır. Öğrenciler gözlemleme, düzenleme, yorumlama ve yaratma aşamalarında resim dilinin elemanlarını (nokta-çizgi, açık-koyu, renk vb.) kullanabilme becerilerini geliştirirler. Sergimizde öğrencilerimizin yıl boyunca yapmış oldukları düzen oluşturalım çalışmaları, ambalaj tasarımları, birimden bütüne çalışmaları, tasarım ve buluş çalışmaları, kendilerinin hazırlamış oldukları reklamlar ile görsel sanatlar dersi ile ilgili resimler sergilenmektedir " diye konuştu.

HİSARCIK’TA GÖRSEL SANATLAR VE TASARIM SERGİSİ
HİSARCIK’TA GÖRSEL SANATLAR VE TASARIM SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 12:04:04
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 13:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?