20
Mayıs
2024
Pazertesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Hacı adayları uğurlandı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinden kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi düzenlenen törenle yola çıktı.


Bu yıl Hisarcık ilçesinde hacca gidecek olan 23 hacı adayından 7 kişilik ilk kafilenin Merkez çarşı camiinde topluca akşam namazlarını kılmalarının ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. Hacı adaylarının uğurlama törenine,Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı, Müftü Mehmet Ceyhan, İl Genel Meclisi Üyesi İlker Kurum,Belediye Meclisi üyeleri, hacı adayları ve yakınları katıldı.


Uğurlama töreninde konuşan Müftü Mehmet Ceyhan, maddi durumu uygun olan her Müslüman için haccın farz olduğunu belirterek” Hac Cenab-ı Hak'kın bütün mahlukat içinde insanı seçip, kıymet verip beyti şerifine davet etmesi ve insanlarında o davete icabet etme olayıdır. Bu manada düşündüğümüz zaman Hacca giden tüm kardeşlerimiz Allah’ın davetine mahzar olmuş şerefli insanlardır. Sizler, Allah'a ve gelmiş geçmiş en büyük insan olan Hz. Peygamber'e giden yolun yolcularısınız Hac başı ,ortası sonu itibarıyla meşakkatli, sabrı gerektiren bir ibadettir. Haclarımızın makbul ve memnun olabilmesi için bu hac yolculuğunda ibadet temposu içerisinde ortaya koyduğumuz hal,hareket ve tavrımız Allah’ın rızasına muafık olmalıdır. O kutsal topraklarda Türk milleti için, şehitler için, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için, terör olaylarının durması için dua ediniz. Çünkü yüce Allah dualarınızı kabul edecektir. Hacı adaylarımızı bu kutsal yolda hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından hacı adayları yakınları ile vedalaştı. Duygusal anların yaşandığı vedalaşma sırasında hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına engel olamadılar. Hacı adayları dualar ve ilahilerle uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?