30
Mayıs
2024
Perşembe
HİSARCIK - KÜTAHYA

Haydi anneler kursa

Kütahya'nın Hisarcık İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne,Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce okul öncesi Anne ve Çocuklara Yönelik Eğitim (AÇEP) kursu açıldı.

AÇEP’in Türkiye’deki erken çocukluk eğitimi sorununa bir çözüm olarak geliştirilmiş, bilimsel temelli bir okul öncesi eğitim programı olduğunu vurgulayan Hisarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Kilitçi, ”AÇEP’te doğrudan annelere ulaşılarak, annenin eğitici potansiyelini geliştirmesi için eğitim desteği verilir. Böylece, kadının birey olarak güçlenmesi ve anne olarak eğitici rolünün gelişmesi mümkün olmakta ve çocuğunun gelişim ihtiyaçları, ev ortamında karşılanmaktadır”dedi.

Kilitçi, AÇEP kurslarının Sosyal ve ekonomik yönden olumsuz koşullarda yaşayan, anasınıfına gitmeyen 6 yaşındaki çocuk ve annelerinin eğitimini hedeflediğini söyleyerek, ”Okul öncesi eğitimin,çocuklar aileler ve toplum açısından bir çok faydası vardır.0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir.Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.”dedi.

Kilitçi, ilçe merkezi ve Hasanlar beldesinde öğretmen Remziye Yılmaz, nezaretinde açılan 5-6 yaş Anne Çocuk eğitimi kurslarına toplam 27 annenin katıldığını söyleyerek” Annelere haftada bir gün ders ve dokümanlar verilmekte, daha sonra öğretmen evlere ziyaretler düzenleyip, çocukların gelişimi gözlenmektedir.Sohbet şeklinde işlenen bölümde de annelere, kadın üreme sistemi, gebelikler ve doğum kontrol yöntemleri konularında bilinçlendirilmektedir. 28 hafta 560 saat sürecek olan ,kursta kullanılan her türlü materyal kitap ,hikaye ve zihin çalışma kitapları AÇEV Vakfı tarafından verilmektedir.Hem anneler hem de çocuklar eğitilmektedir. Bu amaçla AÇEP kursuna 5-6 yaş çocuk annelerini bekliyoruz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 22:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?