16
Mayıs
2024
Perşembe
HİSARCIK - KÜTAHYA

Hırsızlığa karşı broşürlü uyarı

Hisarcık ilçesinde polis tarafından vatandaşlara dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik olayları konusunda broşür dağıtıldı.

Polisin, herkesi ayrı ayrı koruma imkanı bulunmadığını hatırlatan Hisarcık Emniyet Amiri Mehmet Ali İregör, "Polis halk el ele" uygulaması kapsamında vatandaşlara ve esnafa dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik olaylarında alınması gereken önlemleri anlatan broşürler dağıttıklarını belirtti.

Hisarcık Emniyet Amirliği polisleri tarafından dağıtılan broşürlerde, "Adres sormak, para bozdurmak vb. bahanelerle evinize gelen, size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olunuz. Dolandırıcının sermayesi dilidir. Kimsenin sizin dalgınlığınızdan istifade ederek hile ve desiselerle para ve eşyalarınızı almasına, mukaveleler veya senetler imzalatmasına müsaade etmeyiniz. Yolda yürürken, kavga ederek size yaklaşan, yardım isteyen şahıslardan uzak durunuz. Pazarlamacı, satıcı veya yardım vaadiyle evinize gelen şahıslara karşı dikkatli olun, şüphelendiğiniz şahısları ücretsiz '155 Polis imdat' telefonuna bildiriniz. Şehirlerarası yolculuklarda tanımadığınız kişilerden yiyecek ve içecek alırken dikkatli olunuz. Ambalajlı da olsa, sigara, içecek ve yiyecek maddelerinin içine uyku verici ilaçlar enjekte edilmek suretiyle soyulabilirsiniz. Kredi kartınız ile ödeme yapmak istediğinizde kredi kartınızın bizzat yanınızda POS cihazından geçirilmesine dikkat ediniz. Aksi takdirde dolandırıcı şahıslar kredi kartınızı ikinci bir defa POS cihazından geçirerek veya kredi kartınızın bilgilerini kopyalamak suretiyle sizi dolandırabilirler" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 13:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?