20
Mayıs
2024
Pazertesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Hisarcık, Gaziler Günü'nü kutladı

19 Eylül Gaziler Günü, Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.


Tören, saat 09.30 da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önüne Kaymakamlık Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.


Törende konuşan Jandarma Başçavuş Nuri Erkek, ”Kimdir muharip Gazi? Muharip Gazi harbe katılıp ta harpten sağ olarak dönen savaşmış gerçek kahramanlardır.Türk milletinin tam bağımsızlığı için onlarca savaşa katılmış ve bunlardan da Türk milleti ile birlikte alnının akıyla çıkmış en büyük gazi,vatanın kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür.Bu unvan kendisine 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmiştir.Yine 2002 yılında çıkarılan yasa ile her yılın 19 Eylül günü “Gaziler Günü”olarak kabul edilmiştir. Bugün bizler bu anlamlı bayramı yurdun dört bir yanında bütün milletçe coşkuyla kutlamaktayız.Gazilerimiz bu unvanı alırken,süngünün ucunda,merminin vızıltısında,bomba dehşetinin içinde oldular.Sıkıntılı korkulu günler geçirdiler. Hep vatan dediler.Yüksünmediler,zaman zaman korku sardı çevrelerini, ”Önce Vatan” diyerek korkularını sildiler.Acı çektiler ama bu ulus için acılarını yüreklerine gömdüler.Kolları arasında şehit düşen arkadaşlarını kucakladılar.Zaman geldi şehitlerin açık gözlerini elleriyle kapattılar,kefen oldular,”Niye Bende Yanına Gitmedim”diye göz yaşı döktüler.Hiç pişmanlık duymadılar ve uğruna savaştıkları devlet onları unvanların en asil ve en şerefli olanı ile onurlandırdı.”Siz Artık ulusal bir değersisiz,siz gazisiniz”dedi.Siz gazilerimiz şimdi bizim ulusal bir değerimsiniz ve bizde bu değere sahip olmanın gururu içindeyiz.Zaman zaman bir gazinin ulusal değer olduğunu çekemeyenler,onu küçümseyenler çıkmaktadır. Bunları kadirşinas Türk milleti ile karıştırmıyor ve biliyoruz ki Türk Milleti tarih boyunca gazisine şehidine sahip çıkmıştır.Bundan sonra da çıkmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,tam bağımsızlık ilkesini kendisine ve Türk milletine rehber edinip bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti’nin saygınlığını tüm dünyaya siz gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan temsilcisi asil,varlıklı,ahlak ve fazilet sahibi,dosta güven,düşmana korku salan,vatan ve Ayyıldızlı bayrak sevgisi ile dolu olan ulusal bir değerdir" dedi.


Daha sonra Kaymakam Mehmet Fatih Geyim şehit ailelerinin ihtiyaç ve sorunlarını dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gazi oğlu Fatih Şener IP: 88.251.76.xxx Tarih : 20.09.2008 20:21:38

tüm Gazilerin Gaziler gününü kutlarım.Ancak senede bir gün kutlanan bu günde,babam Gazi Mehmet Şener ve ilcemdeki diger gazilerin neden hatırlanmadıgını merak ederim.Bu vatan icin aylarca cephede(1974 Kıbrıs Barış Harekatı)savaşan Gazilerimizi hatırlamak ancak onlara karşı bir minnettir.hisarcık büyüklerine Saygılarımla.....