15
Haziran
2024
Cumartesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Hisarcık'ı bugün çocuklar yönetti

HİSARCIK İLÇESİNİ BİR GÜNLÜĞÜNE ÇOCUKLAR YÖNETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Hisarcık ilçesinde öğrenciler bir günlüğüne ilçeyi yönetti.

Atatürk İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Şerife Durmaz ilçe Kaymakamı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri Hilmi Öztürk Garnizon Komutanı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5. Sınıf Öğrencisi Türkan Bilgin İlçe Emniyet Amiri, Atatürk İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Sacit Uyanık Milli Eğitim Müdürü, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6.Sınıf öğrencisi Abdurrahman Kanat Belediye Başkanı oldu.

İlçe Kaymakamına Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemil Işık, Sınıf Öğretmeni Güner Özcan ve 5. Sınıf öğrencileri Şerife Durmaz, Mustafa Öztürk ve Vesile Aydın ile birlikte geldi. Burada Kaymakam Mustafa Koç’a canlı çiçek takdim eden Şerife Durmaz’a Kaymakam Koç makamını teslim etti. Kaymakam Koç, önce kaymakamlık makamı odasının işleyişi hakkında bilgiler verdi. Kaymakamlık koltuğunu devir alan Şerife Durmaz, yetkililerden okul kütüphanelerine kitap hediye edilmesini istedi. Daha sonra İlçe Emniyet Amiri ile görüşen yeni Kaymakam Durmaz, okullarda trafik ve güvenlik açısından giriş çıkışlarda güvenlik güçlerinin bulunmasını istedi.

Kaymakam Koç ise, Kütüphanelere kitap gönderilmesi fikrine pek sıcak bakmadığını vurgulayarak, “ Çünkü geçmiş dönemlerde kütüphanelere gönderdiğimiz kitapların paketlerinin dahi açılmadan raflarda durduğunu gördüm. Biz toplum olarak sadece kitap konusunda değil başka konularda da para vermediğimiz şeylere değer vermiyoruz. Mesele bana hediye gelen kitapları ben çok sonra okuyorum. Ancak kütüphaneden veya parayla aldığım kitabı hemen okuyorum. Hoşuma gitmese de okuyorum. Çünkü ona para verdim. Okul müdürleriyle yaptığım toplantılarda bu hususu vurgulayarak çocukların okuyacakları kitapları kendilerine aldırmalarını istiyorum. Çünkü kitap çok kıymetli ama çok pahalı değil. Kıymetine göre diğer şeylerden daha ucuz. Atatürk İlköğretim Okulundaki 600 öğrenci ayda bir kitap alıp bunu kütüphaneye bağışlarsa kütüphanede kitap sıkıntısı ortadan kalkar. Ayrıca birinin okuduğu kitabı diğer öğrencilerinde okumasıyla okuma alışkanlığını tabana yayılmış olur“ diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Koç, Şerife Durmaz, Mustafa Öztürk ve Vesile Aydın’a Türkiye Klasiklerinden kitap hediye etti.

HİSARCIK İLÇESİNİ BİR GÜNLÜĞÜNE ÇOCUKLAR YÖNETTİ
HİSARCIK İLÇESİNİ BİR GÜNLÜĞÜNE ÇOCUKLAR YÖNETTİ
HİSARCIK İLÇESİNİ BİR GÜNLÜĞÜNE ÇOCUKLAR YÖNETTİ
HİSARCIK İLÇESİNİ BİR GÜNLÜĞÜNE ÇOCUKLAR YÖNETTİ
HİSARCIK İLÇESİNİ BİR GÜNLÜĞÜNE ÇOCUKLAR YÖNETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 19:09:00
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 00:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?