30
Mayıs
2024
Perşembe
HİSARCIK - KÜTAHYA

İkinci 'Köprü' vakası

Hisarcık ilçesinde yaşayan şahsın 2007 model aracına, 2005 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçerek ücretini ödemediği gerekçesiyle ihbarname gönderildi.

Güneş enerji sistemleri işiyle uğraşan Hidayet Karataş, ihbarnamede belirtilen tarihten 2 yıl sonra aracını sıfır olarak aldığını ve o tarihte henüz trafiğe çıkmamış bir otomobille İstanbul'a gitmesinin mümkün olmadığını belirtti. İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nden 43 PD 559 plakalı aracıyla 6 Haziran 2005 tarihinde köprüden ücretsiz geçtiği gerekçesiyle gecikme cezasıyla birlikte 33 YTL tutarındaki ücreti ödemediğini gösteren ihbarname gelmesi üzerine büyük şok yaşadığını belirten Karataş, "Ben Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ücret ödemeden geçecek karakterde biri değilim. Benim otomobilim o tarihte henüz imal edilmemişti. Madem ki ben 2005 yılında köprüden geçmişim, 3 seneden beri bu ihbarnameyi niye göndermediler? Kamera kayıtlarının tekrar incelenerek hatanın düzeltilmesi için İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne başvurdum" dedi.

İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü, bir süre önce de Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Pusan köyünde oturan Osman Solak isimli çiftçiye, traktörü ile 10 kez köprüden geçtiği ve 379 YTL'lik geçiş ücretini ödemediği gerekçesiyle borç ihbarnamesi göndermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?