20
Mayıs
2024
Pazertesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

İlköğretim Haftası şenlikleri

İlköğretim Haftası, Kütahya’nın Hisarcık Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.


2008-2009 Eğitim-Öğretim yılının yeni yılına girmesi münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında resmi tören yapıldı. Törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından , Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yılmaz iki öğrenci ile birlikte Atatürk büstüne çelenklerini bıraktı.Törene Kaymakam Vekili Zafer Oktay, Belediye Başkanı Nihat Helvacı, resmi daire amirleri, okul müdürleri ve ilçe merkezlerindeki ilköğretim okullarından öğretmen ve öğrenciler katıldılar. Törenden sonra ilköğretim haftası etkinliklerini izlemek üzere Atatürk İlköğretim Okulu’na geçildi.


Burada Hisarcık Kaymakam Vekili Zafer Oktay, Belediye Başkanı Nihat Helvacı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yılmaz, okul müdürleri, öğretmen,öğrenci ve velilerin katıldığı kutlamalar, Okul Müdürü Mehmet Coşar’ın yaptığı konuşma ile başladı. Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yılmaz, “Bugün 2008-2009 öğretim yılının ve ilköğretim haftasının başlaması nedeniyle bizimle birlikte, eğitimin, eğitimcilerin ve eğitilenlerin yanında olmayı seçtiğiniz için, şahsım ve tüm eğitimciler adına hepinize teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Yeni öğretim yılının ve İlköğretim haftasının ülkemize, ilçemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün başlayan öğretim yılında sizleri; fedakar öğretmenleriniz, masalarınızın üzerinde ücretsiz ders kitaplarınız, boyası-bakımı ve temizliği yapılmış okullarınız, güzel bir yıl için beklemektedir. Uzun bir tatilin ardından dinlenmiş olarak, ikinci yuvanıza tekrar hoş geldiniz. Unutmayalım ki bir işe nasıl başlarsak öyle devam eder. Öğretim yılının başında derslerimize sıkı bir şekilde çalışırsak yılın sonunu da aynı şekilde getiririz. Yine unutmayınız ki bu yıllarınız hayatınızın en güzel yılları. Boşa harcamayın ve en güzel şekilde geçirin. Öğretmenlerinizin ve büyüklerinizin tavsiyelerini asla küçümsemeyin. Çünkü onlar sizin yaşadığınız dönemleri yaşadılar. Bilinen şeyleri tekrar, tekrar keşfetmeye çalışmak, büyüklerinizin düştüğü hatalardan ders almadan aynı hatalara tekrar düşmek, toplumumuzun yerinde sayması ve boşa enerji harcamamız demektir. Halbuki bizler, yani Türkiye sizlerden çok şeyler bekliyor" dedi.


Hisarcık Kaymakam Vekili Zafer Oktay’da, ”Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevincini birlikte yaşamak ve paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.Yeni eğitim ve öğretim yılında ilçemizdeki çok değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerim,ize başarılar diliyorum.Başarı devamlı olduğu sürece başarı sayılır.Hiç bir zaman yerimizde saymadan geçtiğimiz yıla göre daha çok çalışmalı ve bilgi birikimimize yenilerini eklemeliyiz.Sadece kendimizle değil çevremizle aynı zamanda kendimizi de sürekli olarak yenileyip aşma gayreti içinde olmalıyız.Zira günümüzün en belirgin özelliği insan,toplum ve devlet hayatındaki olağanüstü bir hızla değişimin yaşandığıdır.Teknolojik ve özellikle iletişim alanlarındaki gelişmelerin sınır tanımayan gücü ve değişimi bu değişimi zorunlu kılmakta ve her alanda köklü değişimlerin sebebi olmaktadır.Bu hızlı değişim çağında uzak görüşlü hedeflerden yoksun kalmak yok olmakla eş değerdir.Hepinizce bilindiği gibi Türk ulusunun dünyadaki hedefi çağdaş uygarlık düzeyini aşmaktır.Çağdaş uygarlık düzeyinde onu taklit ve takip ederek aşamayız.Uygarlığın oluşumuna mutlak surette yapıcı ve yaratıcı olarak katılmamız gerekir. Bu iyi insan,iyi yurttaş idealler,dürüstlük,sözünde durma,yardımlaşma,sevgi ve saygı,ulus, yurt ve millet sevgisi gibi etik değerlere sahip olmak ve bunları akıl ve bilimsel düşünce ile hem kendisi hem devleti hemde bütün dünyada insanlık yararına kullanabilmektir.Bu duygularla yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimize,öğretmenlerimize ve Türk Milli Eğitim ordusuna başarılar diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 15:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?