22
Mayıs
2024
Çarşamba
HİSARCIK - KÜTAHYA

İşkence karmaşası

Hisarcık'ta, bir televizyon kanalında kocasının kendisine işkence yaptığını iddia eden kadın, yaptıklarının anne ve babası tarafından hazırlanan bir senaryo olduğunu itiraf etti.

Basında "işkenceci koca" olarak lanse edilen ve tutuklanıp cezaevine konulan Ahmet Candan’ın (31) eşi Ayten Candan (19), çarpıcı iddialarda bulundu. Ayten Candan, eşinin bir işkenceci olmadığını, anne ve babasının önceki kocasından olan çocuğunu koz olarak kullanarak kendisine manevi baskı yapmaları sonucu, kocası aleyhinde ifade verdiğini söyledi.

Ayşe Candan, "Babam Yusuf ve annem Satı Şafak, sürekli kocam Ahmet Candan’dan ayrılmamı istiyorlardı. Olay günü annem ve babam özel bir televizyon kanalının ekibiyle Emet’e gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçede, kocamın beni dövdüğünü, sürekli işkence yaptığını ve eve hapsettiğini iddia etti. Bunun üzerine polisler evimize gelerek, güya beni kocamın esaretinden kurtardı. Annem bana, ’Önceki kocandan olan çocuğun emin ellerde. Çocuğunu tekrar görmek istiyorsan, kocanın aleyhine ifade vereceksin’ diyerek baskı yaptı" dedi.

Bunun üzerine savcılıkta kocasının aleyhinde ifade verdiğini belirten Ayşe Candan, "Daha sonra annem adli rapor almadan önce vücudumun çeşitli yerlerini ısırdı. Vücudumu darp ederek yara izleri oluşturdu. Bu sayede doktor 7 gün rapor verdi ve kocam tutuklanarak Tavşanlı Cezaevi’ne gönderildi. Yine baskılar sonucu beni zorla özel bir televizyon kanalına çıkartıp, kocam aleyhine sözler sarfettirdiler. Ben de çocuğum için bunları kabul ettim. Daha sonra ailemin İstanbul’daki evinde babam bana karşı şiddet uygulamaya başladı. Hatta bu yüzden 2 aylık çocuğumu düşürdüm. Artık işkencelere dayanamayarak polisten yardım istedim ve bir otobüs şirketinin yardımıyla Hisarcık İlçesi’nde bulunan kocamın yanına geldim. Artık kocamla çok mutluyum" diye konuştu.

Basın ve televizyon kanalı tarafından kamuoyuna "işkenceci koca" olarak lanse edilen Ahmet Candan da, "Gerçekle ilgisi olmayan iftiralar sonucu 63 gün hapis yattım. Halen yargılanıyorum. Tarafıma asılsız suçlamalarda bulunan eşimin anne, baba ve ağabeyi hakkında Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundum" şeklinde konuştu.

Ayten ve Yusuf Candan çiftçi, gazetecileri mutluluk pozu vermeyi de ihmal etmedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 14:34:32
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 13:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alper OĞUZ IP: 85.97.49.xxx Tarih : 27.05.2005 22:25:22
Arkadaş ne günlere kaldık yahu ben şahsen ayten hanımın anlattıklarına inanmıştım ama daha sonra olayın aksini iddia ediyor bu iş bu kadar ucz olmamalı diye düşünüyorum acaba yanılıyormuyum