17
Mayıs
2024
Cuma
HİSARCIK - KÜTAHYA

Kütahya: Hisarcık kaplıcaları çadırkent oldu...

Kaplıcanın havuzlarından yararlanmak için bölgeye gelen vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği araziye kurdukları çadırlarda konaklıyorlar. Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı, maddi güçleri tatil yapmaya yetmeyen dar gelirli vatandaşların yaz aylarında hem şifa bulmak, hem de dinlenmek için kaplıca havuzlarının bulunduğu bölgeye akın ettiğini bildirdi.

Çevre il ve ilçelerden gelerek kaplıcaların bulunduğu bölgede adeta bir çadırkent oluşturan vatandaşların, bölgede konaklama ve tüm gün kaplıca havuzlarına girme bedeli olarak toplam 1milyon lira ödediklerini anlatan Helvacı, bölgedeki kadın ve erkek havuzlarının etrafını çevirdiklerini, çevre düzenlemesi ve altyapıyı iyileştirme yoluna gittiklerini kaydetti.

Başkan Helvacı, kaplıcalara 12 apart odadan oluşan termal tesis yaptırdıklarını söyledi. Bu tesiste saatlik banyo ücretinin 7 milyon, günlük konaklamanın ise 25 milyon lira olduğunu ifade eden Helvacı, tesislerin yetersizliği sebebiyle bölgedeki 51 derece sıcaklıktaki şifalı su kaynaklarının büyük bölümünün boşa aktığını sözlerine ekledi.

iha-kütahya
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 13:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?