18
Mayıs
2024
Cumartesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Kütahya: Hisarcık şifalı suları boşa akıyor

Yukarı Yoncaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Eroğlu, 1970 Gediz depreminden sonra 3 kaynak halinde ortaya çıkan 48 derecedeki şifalı suların değerlendirilmediği için boşa aktığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi (İTÜ) Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce köydeki sıcak suların tahlil edildiğini belirten Eroğlu, sıcak suyun kronik romatizma hastalıkları, nevralji, nevrit ve sinir sistemi hastalıklarına iyi geldiğinin tespit edildiğini ifade etti. Eroğlu, sıcak suların içme kürü olarak kullanıldığında mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyledi.


Şifalı sıcak suların köylülerce sulama maksatlı kullanıldığını kaydeden Eroğlu, "Sıcak suyun çıktığı bölge bir tabiat harikası olmasına rağmen, bugüne kadar hiçbir termal tesis yapılmaması, şifa arayan hasta vatandaşlarımıza ihanettir. Artık bu vurdumduymazlığa bir son verilmeli ve üç koldan boşa akan şifalı sular değerlendirilmelidir. Yatırım için hükümetten yardım istiyoruz" diye konuştu.

iha-kütahya
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 13:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?