18
Mayıs
2024
Cumartesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Kütahya:Bakan Güçlü Hisarcık'ta

 
Hayvancılığı geliştirmek maksadıyla Hisarcık Belediyesi ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen buzağı yarışmasına, bu yıl 74 üretici katıldı. 5 kişilik jüri; dış görünüş, temizlik, sağlıklı görünüm, ırk özelliğini gösterip göstermeme, durum pozisyonu ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak, 74 buzağıya 50 üzerinden puan verdi.


Yarışmada birinciliği, Bekir Turgut’a ait "Sibel" isimli 1,5 aylık Holstein cinsi buzağı kazandı. Turgut, ödülü olan Cumhuriyet altını, kupa ve sertifikayı Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü’nün elinden aldı. 0-6 aylık 74 buzağının katıldığı yarışmada, jüriden 50 tam puan alarak birincilik elde eden Bekir Turgut’un "Sibel" isimli buzağısı ilgi odağı oldu. Bakan Sami Güçlü, yarışmada birincilik elde eden buzağının sahibine, iyi baktığı için teşekkür etti.


Buzağı sahiplerine ödülleri AK Parti Kütahya milletvekilleri Hüsnü Ordu, Hasan Fehmi Kinay, Alaattin Güven, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü, Hisarcık İlçesi’ndeki etkinliklerin ardından Kütahya’ya geldi. Bakan Güçlü, geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden AK Parti Kütahya Milletvekili Halil İbrahim Yılmaz’ın Gaybiefendi Mahallesi’ndeki evine giderek, eşi Ayşe Yılmaz ve çocuklarına başsağlığı diledi.
Bakan Sami Güçlü, daha sonra karayoluyla Ankara’ya hareket etti.

KÜTAHYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 16:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?