18
Mayıs
2024
Cumartesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Kütahya Hisarcık Kaymakamı, iki yoksul öğrenciye sahip çıktı

Kütahya’nın Hisarcık İlçesi’nde yoksul bir ailenin çocukları olan ve şimdiye kadar okula gidemeyen 12 yaşındaki Soner ile 8 yaşındaki kız kardeşi Cansel Kahraman’a kaymakamlık sahip çıktı.

Yıllardır tek gözlü bir odada 4 çocuğuyla birlikte yaşayan baba Selim Kahraman, "Geçimimizi çöplerden hurda toplayarak sağlamaya çalışıyorum. Bu yüzden çocuklarımı okutamadım. 12 yaşındaki oğlum Soner 1.5 yaşında çocuk felci geçirerek sakat kaldı. Maddi imkansızlıklar yüzünden oğlum Soner ile 8 yaşındaki kızım Cansel’i okula gönderemedim. Sağ olsun kaymakam bey bizlere maddi ve manevi destek oldu ve geç de olsa çocuklarımızı okula kaydettirdik" dedi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ise çocukların babalarını kaymakamlığa davet ederek durumlarını öğrendiğini belirterek, "Okul kıyafetlerini ve kırtasiye malzemelerini alarak, hemen Atatürk İlköğretim Okulu’na çocukların kaydını yaptırdık. Çocuklar okumaya çok hevesli. Kaymakamlık olarak maddi ve manevi her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Büyük bir heyecanla okula başlayan Soner ve Cansel ise, "Okulda öğretmenimiz ve arkadaşlarımız bize büyük yakınlık gösteriyor. Derslerde arkadaşlarımızdan geri kaldık. Ancak çok çalışarak kısa sürede onların seviyesine geleceğimize inanıyoruz" diyerek sevinçlerini dile getirdiler.

MUSTAFA AKÇAY-KÜTAHYA (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2003 Cuma 14:27:18
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 17:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?