23
Mayıs
2024
Perşembe
HİSARCIK - KÜTAHYA

Müdürden çiniciliğe büyük destek

Hisarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Değirmenci, aile ekonomisine katkıda bulunmak için çini atölyesinde çalışan bayanların çizip boyadıkları tabakları, ustaların yerine kendisi ücretsiz olarak fırınlıyor.

Bu işi 10 yıldan beri severek yaptığını, maksadının kazançlı bir meslek olan çiniciliği ilçede daha da yaygınlaştırarak, özellikle ev hanımlarına ek gelir sağlamak olduğunu söyleyen Değirmenci, "Çini tabakların sırça ve fırınlama işlerini yaptırmak için önceleri Kütahya'dan usta getirtiyorduk. Bu da bize pahalıya mal oluyordu. Bu ustalardan çini tabak ve sırçalamayı öğrendim. Bisküvi tabak tabir edilen tabakları Kütahya'dan getirtiyoruz. Bu tabaklar temizlendikten sonra, kursiyerler ve ev hanımlarınca çizilip boyanıyor. Bana getirilen bu tabakları önce sırçalıyıp, daha sonra 900 derece sıcaklıkta fırında 8-9 saat pişiriyorum. Bu işi yapmak benim için bir zevk. Yeter ki yöremizdeki genç kız ve ev hanımlarımıza iş imkanı sağlansın. Tek sıkıntımız çini tabakları satacak pazar bulamamak. Eğer geniş bir pazar bulabilirsek, bünyemizde çalıştıracak genç kız ve ev kadını sayısını artırarak her türlü talebe cevap verecek seviyeye çıkabiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat AYYILDIZ IP: 85.99.177.xxx Tarih : 4.08.2005 22:24:55
SAYIN HOCAM TEBRİKLER. İLÇEMİZ ADINA BÜYÜK BİR HİZMET. MEMLEKETTEN BÖYLE GÜZEL HABERLER DUYMAK BİZİ OLDUKÇA SEVİNDİRİYOR. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLER SAYGILARIMI SUNARIM