20
Mayıs
2024
Pazertesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Öğretmenlere moral yemeği

Kütahya’nını Hisarcık ilçesinde öğretmenler, Türk Eğitim-Sen’in verdiği moral yemeğinde buluştu.


Belediye Düğün Salonu'nda verilen yemeğe, Belediye Başkanı Nihat Helvacı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, Türk Eğitim-Sen Hisarcık İlçe Temsilcisi Halil Özcan ile yaklaşık 250 öğretmen ve ailesi katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Hisarcık İlçe Temsilcisi Halil Özcan, ”24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Milli birlik ve bütünlüğümüzün tesisinde,bizlere yakışan duruşu sergileyerek istisnasız tek bir yürekle kenetlendiğimiz bu güzel akşamda birlik ve beraberlik,tanışma ve kaynaşma programımıza hoş geldiniz ”dedi.


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, ”Bugün Türk Eğitim Sen’in organizasyonu ile hepimiz bir araya geldik Sendikacılık sadece üye kaydetmek,toplu görüşme masasında sizlerin hakkını aramak, düştüğünüz zaman yanınızda olmak demek değildir. Sendikacılık aynı zamanda bu tür sosyal faaliyetleri de sadece kendi üyelerine değil o eğitim camiasında bulunanları da bir araya getirme becerisini göstermektir. Sanıyorum Hisarcık İlçe temsilcimiz Halil Özcan bunu fazlasıyla başarmıştır. Biz şunu gayet iyi biliyoruz. Hepimiz aynı şemsiyenin altındayız ve bu şemsiyenin altında yağan yağmurdan, kardan, doludan korunmaya çalışan aynı meslek grubu arkadaşlarız. Bu şemsiye büyür ve güçlenirse, hepimiz rahat ederiz. Bu şemsiye kırılırsa ve yenilirse hiç birimiz rahat edemeyecektir. Öyleyse üzerimizdeki bu şemsiyeyi güçlendirmemiz lazım.Bunun için ülkemiz ve vatanımız güçlü olmalı. Türkiye’nin muhakkak hak ettiği yerde olması lazım. Bunun da tek yolu siz değerli eğitim çalışanlarının hak ettiği yerde olması gerekir. Hak ettiğimiz yerde olmadığımızdan gayet eminim. Ne ekonomik, ne sosyal,ne de kültürel yönden bu ülke hak ettiği yerde değildir.Birilerine kepçelerle verilirken,birilerine tırlarla aktarılırken,eğitimcilere aman dur diyen zihniyetlerin değişmesini istiyoruz.Eğitim camiası sadece bu hükümette değil,geçmiş hükümetlerde de aynı sıkıntıyı yaşadı” diye konuştu.
Yemek sonrası TRT Türk Halk Müziği saz ve söz sanatçılarının söylediği yöre ağırlıklı türküler ve folklor gösterileri salonda bulunan öğretmenler ve aileleri tarafından coşkuyla izlendi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?