31
Mayıs
2024
Cuma
HİSARCIK - KÜTAHYA

Polisten broşürlü hırsızlık uyarısı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde polis tarafından vatandaşlara, hırsızlık olayları konusunda broşür dağıtıldı.


Ramazan ayı nedeniyle hırsızların özellikle akşam teravih namazı esnasında evden hırsızlık yapabilecekleri ihtimaline karşı ilçe halkına İlçe Emniyet Amirliği'nce bilgilendirme amaçlı broşür dağıtıldı


İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali İregör, yaptığı açıklamada, ilçede muhtemel hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve halkı bu konuda uyarmak amacıyla bu uygulamayı başlattıklarını bildirdi.


Hisarcık Emniyet Amirliği polisleri tarafından dağıtılan ve iş yeri camlarına yapıştırılan broşürlerde, "Hırsızların plastik ve ahşap türü kapı ve pencereleri 1 tornavida ile rahatça açabileceklerini unutmayınız. Hırsızlar çok uğraşarak, gürültü çıkararak ve zaman harcayarak bir yere girmek istemezler, kapı ve pencerelerinizin sağlam olmasına dikkat ediniz.Evden ayrılırken anahtarınızı paspas altı, ayakkabı içi gibi kolay ulaşılabilecek yerlere bırakmayınız, ziynet eşyanızı ve paranızı yanınıza alınız.Evin içinde bir lambanızı mutlaka yanık bırakınız.Bahçenizde ağaç yetiştiriyorsanız, bunları kapı ve pencerenizin dışardan görünmelerine mani olmayacak şekilde budamaya özen gösterin. Böylelikle hırsızların kimseye görünmeden çalışma şansları azalacaktır. Evinize geldiğinizde camınızın kırıldığını yada kapınızın aralık olduğunu fark ederseniz, evinize giren şahıs yada şahıslar hala içerde olabileceğinden eve girmeyiniz. Derhal polisi arayıp, gözetlemeye devam ediniz. Evinizin etrafında yabancı, tanımadığınız şüpheli şahısları gördüğünüzde 155 Polis İmdat telefonunu arayınız" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 22:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?