20
Mayıs
2024
Pazertesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Sema gösterilerine büyük ilgi

Kütahya'nın Hisarcık Belediyesi, kültürel etkinlikler kapsamında Ramazan ayı dolayısıyla Konya Mevlana Sema Grubu'nu ilçeye getirdi.


Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 18 kişilik sema gösterimi programına Kaymakam Zafer Oktay, Belediye Başkanı Nihat Helvacı’nın yanı sıra kurum müdürleri ve vatandaş, gösterileri büyük bir huşu içerisinde izlediler.


Konya Mevlana Sema Grubu yetkililerinden Hüseyin Timurlenk, ilk kez Ramazan dolayısıyla Hisarcık’a gelmekten mutlu olduklarını dile getirerek, ”Ramazan ayı boyunca bizleri davet eden il ve ilçeleri dolaşıyoruz. Bizim bu grubumuz 18 kişilik özel bir gruptur.Biz sadece sema programları yapıyoruz.Bizim halkımıza semayı öğretmek için uğraşıyoruz.Sema nedir?Semazen nasıl yetişir?semazenin üzerindeki kıyafetler nedir?bunları izleyenlere tanıtıyoruz”dedi


Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı yaptığı konuşmada, "Gel ne olursan Yine de gel diyen Hz. Mevlana'nın manevi havasını yaşattıkları için Konya Mevlana Sema Grubu'na teşekkür ediyor, Ramazan ayının ulusumuza ve ilçemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.


Belediye Başkanı Nihat Helvacı’nın Sema Grubu'na çini tabak vermesi sonrasında program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 21:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?