15
Haziran
2024
Cumartesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Şeyhler'de araziler suya kavuşacak

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Şeyhler beldesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı hibe destekli yağmurlama ve sulama projesinin önümüzdeki günlerde hayata geçeceği bildirildi.

Yağmurlama ve sulama projesi sayesinde yaklaşık 5 bin dekar alanın sulanabileceğini söyleyen 105 üyeli Şeyhler Sulama Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Sayar, “Yüzde 75 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı hibe destekli, yüzde 25’ni kooperatif olarak bizim karşılayacağımız yağmurlama ve sulama projesi 413 bin liraya ihaleye verildi. Yağmurlama ve sulamada beldemizdeki Keller Pınarı ve Ahmetcik göletleri ile Değirmen Kıranı kaynak suyu kullanılacak. Çalışmalar bir aydan beri devam ediyor. Çalışmalar esnasında döşenen borulara arazinin durumu dikkate alınarak 200–400 metre aralıklarla çift çıkışlı 63 vana konulacaktır. 15 gün sonra tamamlanacak çalışmalar sonunda beldemiz arazisinin büyük bir bölümü bol suya kavuşacaktır. Bilindiği gibi yağmurlama ve damlama sulamanın dışında yaptığımız salma sulama hem toprak yapısını bozmakta hem de zaten yeterli olmayan su kaynağımızın israfına sebep olmaktadır. Bu yüzden bu projenin hayata geçirilmesini çok önemsiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde bize her türlü desteği veren eski Belediye Başkanı Medet Demirbağ’a ve ihaleyi alan firma sahibi Fevzi Şentürkler’e çok teşekkür ediyorum“ dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 13:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin KORKMAZ IP: 88.255.159.xxx Tarih : 5.08.2009 15:57:40

Bu projenin çıkması ve hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ,Sayın koperatif başkanı ve belediye başkanının  bu projenin devamında halkı gelir getirici ürünlerle buluşturacak gerekli araştırmaları yapıp altarnatif ürünlere yönlendirmeleri gereklidir. Önemli olanda bu imkanı halkın cebine yansıtacak köylünün refah seviyesini artıracak bilgi ve eğitimin verilmesidir.Bu konuda sayın tarım ilçe müdürlüğününde desteğinin mutlaka alınması gereklidir.halkımıza hayırlı olsun.