20
Mayıs
2024
Pazertesi
HİSARCIK - KÜTAHYA

Soluğu Koca Çay'da alıyorlar

STRESİN İLACI; OLTA BALIKÇILIĞI

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde hafta boyunca yoğun iş temposunun stresini yaşayan balık avı meraklısı vatandaşlar soluğu Koca Çay kenarında alıyor. Balık meraklıları olta balıkçılığı ile yorgunluk giderirken, çaydan olta ile balık tutmanın keyfini çıkartıyorlar.

Hafta arası ve hafta sonu Koca Çay kenarı amatör olta balıkçıları ile dolup taşıyor. Hisarcık merkezinin yanı sıra 10 kilometre uzaklıktaki Emet ilçesinden de iş stresi yaşayan değişik meslek gruplarından amatör balıkçılar kendilerini Koca Çay kenarı atarak keyifli bir gün yaşıyorlar.

Balık tutmanın kişiler üzerinde pozitif bir etkisi olduğunu söyleyen amatör balıkçılardan Kerem Kurum, “ Oltayla balık tutarken düşündüğünüz tek şey balık tutmak olduğu için pek fazla stres yaşamıyoruz. Ancak oltaya balık gelmediğinde biraz canımız sıkılıyor. Özellikle istediğimiz kadar balık tuttuğumuzda ise keyfimize diyecek yoktur. Bu nedenle iş sonrası fırsat buldukça çay kenarına gelerek balık tutup, günün yorgunluğunu ve stresini atıyoruz“ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 18:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?