23
Mayıs
2024
Perşembe
HİSARCIK - KÜTAHYA

Yüksekokul binası tamamlandı

Hisarcık'ta, devlet-millet iş birliğiyle geçen yıl yapımına başlanan ve 360 bin YTL’ye mal olan Meslek Yüksekokulu binası törenle hizmete girdi. Ayrıca 4 derslikli yeni ek binanın temeli atıldı.

Törende bir konuşma yapan AKP Millet Vekili Soner Aksoy, "Üniversitelerimiz artık toplumla kaynaşmış durumdalar, hatta hücrelerimize kadar nüfuz etmek üzereler. Hisarcık’ta Dumlupınar Üniversitesi’nin çok önemli bölümleri var, ilerde başka bölümler de açılacak. Bütün bunlar ülke sathında aynı şekilde cereyan ediyor ve yayılıyor. Bu bizim için son derece önemli. Biz Türkiye’de yeni bir kalkınma projesine imza atmış, başlatmış ve söz vermiş bir toplumuz. Aynı zamanda bir iktidarız. Ülkemizi kalkındırmak zorundayız. Muasır medeniyetin üstüne çıkaracağız. Ama bunu bilim ayağını ihmal ederek asla yapamayız. Bizim en özenle yetiştirdiğimiz büyük masrafla ortaya koyduğumuz hocalarımızın çalışma imkanlarını düzeltmeliyiz ve geliştirmeliyiz. Hocalarımızdan en çok istifade edecek olan öğrenci sayısını arttırmalı, imkan, zaman ve mekan olarak düzenlemeliyiz. Bugüne kadar TUBİTAK kanalıyla araştırma yapmak isteyen üniversite hocalarımıza ve özel sektöre son 15 yıl içersinde 150 milyon dolar verilmiştir, hükümetimizin 2005 yılında ayırdığı para ise 350 milyon dolardır" dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce de, "Üniversiteler, bulundukları yörenin gelişmesinde, toplumun ileriye gitmesinde en önemli kurumlardır. Hangi toplumlar üniversitelerine sahip çıkabiliyorlarsa gelişir. Kütahya ve ilçelerimizde yüksek okulların çok bölümlü olması ve çok sayıda öğrencisiyle hizmet vermesi yönünde büyük bir arzu ve talep var. Bu haklı bir taleptir. Ben hiçbir zaman buna soğuk bakmadım. Çünkü Kütahya 700 bin nüfuslu bir il, bunun 170 bini il merkezinde, ama geri kalanı ilçelerinde. İlçelerin gelişmesinde üniversite olarak önemli bir rol oynamak istiyoruz. Şu an 168 öğrencinin öğrenim gördüğü Hisarcık Meslek Yüksekokulu’nda birkaç sene içersinde öğrenci sayısını bine çıkarmayı düşünüyoruz. Yeter ki Hisarcıklılar üstüne düşen görevi yerine getirsin" diye konuştu.

Açılış töreninden sonra Hisarcık Meslek Yüksekokulu’nu 4 derslikli ve yaklaşık 200 bin YTL’ye mal olacak yeni ek bina inşaatının temeli de törenle atıldı. Ek bina inşaatı 30 Haziran da tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 14:38:23
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 14:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?