5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

300 aileye giyim yardımı

BİTLİSLİLER DERNEĞİ'NDEN 300 AİLEYE GİYİM YARDIMI

Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halis Teker ve yönetim kurulu üyeleri tarafından “İhtiyaç Sahiplerini Giydiriyoruz” adıyla başlatılan giysi kampanyası kapsamında toplanan giysiler, dün mahalle muhtarları aracılığıyla ihtiyaç sahibi 300 aileye dağıtıldı.

Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Manisa'da tespit ettikleri ihtiyaç ve yardıma muhtaç 300 aileyi hayırseverler yardımı ile giydirdi. Bitlisliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği 6. olağan genel kurulun ardından dernek başkanlığına seçilen Halis Teker, başkan adaylığını açıkladığı sırada verdiği ilk sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Teker, dernek olarak ihtiyaç sahiplerinin sadece giysi ihtiyacını değil, her alanda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacaklarını söyledi. Başkan Teker, “Manisa genelinde 18 bine yakın hemşerimiz var. Derneğimiz bu güne kadar çeşitli faaliyetlerde bulundu. Yardımlar yaptı ama derneğin her zaman bir yanı eksikti. O yanı da Manisa'daki siyasal alanda kendisini fazla hissettirmemiş olmasıydı. Biz Bitlisliler olarak Manisa'da her alanda varız. Ticaretinde, siyasetinde, ekonomisinde... Allah'a şükür hemşehrilerimiz Manisa'da Bitlislileri sıkıntıya sokabilecek, Bitlislileri üzecek işlerin içinde olmamışlardır. Bitlisliler Manisalılar tarafından daima 'iyi insanlardır' lafıyla anılmıştır. Hemşerilerimiz başlattığımız kampanyada da bizleri yalnız bırakmadılar. O yüzden hemşerilerimizle gurur duyuyoruz” dedi. Başkan Teker, “3 hafta önce 'İhtiyaç Sahiplerini Giydiriyoruz' adıyla başlattığımız giysi kampanyamızın ardından şimdi de çocuklarımız için kitap ve oyuncak kampanyasının startını veriyoruz. Toplayacağımız kitaplar ile çocuklarımızın daha fazla okuyup kendilerini daha da fazla gerek kültürel ve gerekse bilgi, beceri anlamında donatmalarına aracılık etmeyi planlıyoruz” dedi.

Manisalılara seslenen Başkan Halis Teker, “Okumadığınız kitap, ihtiyaç fazlası oyuncaklarınızı çöpe atmak yerine bizlere ulaştırın. Biz de ortaya çıkan havuzdan tekrar ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtalım. Ben inanıyorum ki, bu gibi kampanyalar kimsesizlerin kimsesi oluyor. Gelin hep birlikte ulaşabildiğimiz kadar çocuğumuzu sevindirelim. Bize destek olun. Hep birlikte mücadele edelim” şeklinde konuştu.

BİTLİSLİLER DERNEĞİ'NDEN 300 AİLEYE GİYİM YARDIMI
BİTLİSLİLER DERNEĞİ'NDEN 300 AİLEYE GİYİM YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:44:04
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 19:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?