5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Belediye teyakkuzdaydı!

BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYUNCA ÇALIŞTI

Kent merkezinde dün gece aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat süren kuvvetli sağanak yağış nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Manisa Belediyesi kurduğu 15 ekiple kentin tüm noktalarını tek tek inceledi, zarar gören noktalara anında müdahale etti.

Manisa Belediyesi, dün gece kent merkezinde bastıran ve metrekareye 57 kilogram düştüğü öğrenilen kuvvetli sağanak yağış sırası ve sonrasında tüm ekiplerini hazır bulundurarak, vatandaşların mağdur olmasının önüne geçmeyi amaçladı. Bahçelievler, Peker Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi gibi yağıştan en çok zarar gören bölgelerde 20 adet iş makinesi, 10 dalgıç, 20 motopomp, 10 adet kamyon ve 10 adet kamyonetle çalışan Manisa Belediyesi ekipleri, su basan zemin kat ve bahçeler ile evlerde tahliye çalışması yaptı. Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, İtfaiye Müdürü Ali Gül, Zabıta Müdürü Ümit Esendağ, Su İşleri Müdürü Erdal Nohutçu, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz'in koordineli çalışmasıyla evleri su basan vatandaşların evlerinde hızla tahliye çalışması yapıldı.

Kentin merkezindeki Bahçelievler bölgesindeki çalışmanın ardından içerisinden DSİ'ye ait sulama kanallarının geçtiği Nurlupınar ve Horozköy semtlerinde çalışmalar yapan Manisa Belediyesi, yağan kuvvetli yağış sonrası adeta çöplük görünümüne bürünen ve çeşitli nedenlerle tıkanarak, taşma yaşanan dere yataklarında da temizleme çalışması yaptı. Dere yataklarının taşması nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlar, DSİ'ye ait bu kanalların acilen ıslah edilmesi gerektiğini, aksi takdirde bu görüntülerin her zaman yaşanacağını ifade etti. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan DSİ'ye ait kanalda devrilen ağaçtan dolayı yaşanan tıkanma, iş makinesi aracılığıyla çıkarılarak, temizlendi. Atatürk Mahallesi'ndeki kanalda ise çöplüğe dönen kanal çıkışı iş makinesi ile temizlendi.

Çalışmaları takip eden ve Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü ile İtfaiye Müdürü Ali Gül'den sık sık bilgi alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şiddetli yağıştan zarar gören vatandaşların evlerine tek tek ulaşılarak sorunlarının çözülmesini sağladı. Taşkınlara anında müdahale eden ekiplere de teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Kentimizde çok yoğun şekilde bastıran ve metrekareye 57 kilogram düştüğünü öğrendiğimiz bir afet yaşadık. Bu afetten dolayı evleri zarar gören, taşkınlarla boğuşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Manisa Belediyesi olarak taşma yaşanan bölgelerde tüm ekiplerimiz itina ile çalıştı. Umarım bu tür bir afeti bir daha yaşamayız. Özellikle kot farkının fazla olduğu Bahçelievler bölgesinde yaşanan sorun yılların sorunu. Buradaki evlerde aynı sorun yıllardır tekrarlanıyor. Ev sahiplerinin bu konuyla ilgili uyarılmasına rağmen tedbir alınmıyor. Yıllar önce burada yapılan imar değişikliği ve kot farkı bugün bu sorunların yaşanmasına neden oluyor. Biz yine de belediye olarak kendi imkanlarımızla bu bölgede iyileştirme çalışması yapacağız. Tek ricam yaşanan afeti kimse farklı amaçları uğruna kullanmasın" dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYUNCA ÇALIŞTI
BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYUNCA ÇALIŞTI
BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYUNCA ÇALIŞTI
BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYUNCA ÇALIŞTI
BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYUNCA ÇALIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 15:18:00
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 15:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?