5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bir daireyi üç kişiye sattılar

BİR DAİREYİ ÜÇ KİŞİYE SATTILAR

Bugüne kadar 400 üzerinde daireyi bitirip sahiplerine teslim eden bir inşaat şirketi yetkilisinin, içlerinde doktor, öğretmen, polis, işçi ve esnafın bulunduğu yaklaşık 60 kişiyi 3 milyon TL dolandırarak kayıplara karıştığı iddia edildi.

Yaşar E., Serdar K, Rıdvan G. tarafından kurulan inşaat şirketi, Yeni Mahalle Menemen yolu üzerinde başlattıkları 20 dairelik inşaat ile temeli bir türlü atılamayan iki farklı boş arsadaki sözde daireleri satışa çıkardı. Çevrede yayılan dolandırıcılık dedikoduları üzerine inşaatın bulunduğu bölgede bir araya gelen Sait Selçuk, Kemal Çınar, Ali Abbas Ceylan, Cengiz Özbelen, Hüseyin Algın, Engin Kahraman, Mustafa Korkmaz, Halit Aslan aldıkları dairenin kendileri ile birlikte başkalarına da satıldığını öğrenince şaşkına döndü. İddiaya göre, inşaat şirketi yetkilileri; 17 nolu daireyi Sait Selçuk ve Kemal Çınar'a, 14 nolu daireyi Ali Abbas Ceylan ve Cengiz Özbelen'e, 4 nolu daireyi Hüseyin Algın ve Engin Kahraman'a, 5 nolu daireyi Mustafa Korkmaz, Halit Aslan ve inşaattan 4 nolu daireyi de alan Engin Kahraman'a sattılar.

Öte yandan müteahhit tarafından kendilerine gösterilen boş arsadan da daire satın alan Emre Tahtalı ve birçok vatandaş dolandırıldıklarını belirtmek üzere soluğu emniyette aldı. Yaklaşık 60 mağdur, satın aldıkları dairelere karşın 20 ile 180 bin TL arasında ödeme yaptıklarını, ödemelerin tutarının toplamının 3 milyon TL'yi bulduğunu, bu paranın da 1,5 milyon TL'sinin kendilerine daire satan inşaat sahiplerinden Y.E.'nin kayınpederi L.Ü.'in hesabına yatırıldığını iddia etti. Ayrıca ilgili inşaat şirketinin 700 bin TL vergi borcu bulunduğu belirtildi.

Organize Sanayi Bölgesinde fabrika işçisi olarak çalışan Sait Selçuk, kendisi gibi bir başkasına satıldığını öğrendiği dairesi için 58 bin TL'ye anlaştığını peşin olarak bankada çektiği 35 bin TL'yi peşinat olarak ödediğini belirterek "Manisa'da en güvenilir bir müteahhit idi fakat; karşımızda profesyonel bir dolandırıcı grubunun olduğunu nereden bilebilirdik. Kaldı ki dolandırıldığımızı inşaatın durduğunu öğrendiğimiz de anladık. Sadece satın alarak değil benim dairemin bir başkasına hatta üçüncü kişilere satıldığını öğrenince şok üstüne şok yaşadık" dedi

Lastik tamircisi Mustafa Korkmaz da bu inşaat şirketine çok güvendiğini belirterek şunları söyledi: "Bu nedenle bana gösterdiği boş arsaya yapılacak olan daire için birikimlerime ek olarak bankadan kredi çekerek 70 bin TL ödedim. Bizi dolandıranların bulunmasını istiyorum."

ORTAKLARIN BİRİ KAYIPLARDA

Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu birimleri, şirket sahipleri Y.E., S.K. ve R.G. ile ilgili dosyayı tamamladıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına sevk edeceği belirtildi. Bu arada ilgili inşaat firmasının ilk müteahhidi Y.E., R.G.'in Manisa'da bulunduğu üçüncü ortak S.K.'nın kayıplarda olduğu belirtildi. Mağdurların ulaştığı inşaat sahiplerinden Y.E.'nin kendilerine "Tamam daireleri benim güvencem altında aldınız ama ben şirketteki hisselerimi daha önce ortağım S.K.'e devrettim. İnanın bu işte benim zerre kadar günahım yok" dediğini belirttiler.

BİR DAİREYİ ÜÇ KİŞİYE SATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 14:41:03
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 15:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?