5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ergün’den otopak açıklaması

BAŞKAN ERGÜN’DEN OTOPAK AÇIKLAMASI

İdare Mahkemesi’nin cadde ve sokaklardan alınan otopark ücretleriyle ilgili aldığı iptal kararını değerlendiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hukukun aldığı karara saygılı olduklarını ancak temyiz haklarını kullanacaklarını söyledi.

Hukukun bir süreç olduğunu, alınan kararın Yargıtay safhasının da olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Hatırlatmak gerekirse İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü geçmiş dönemlerde cadde ve sokak otoparkları konusunda ki yetkiyi tamamen belediye meclislerine bırakmıştır. Şehrin içerisindeki otopark alanları ve trafik düzeni belediye meclisinin kararlarına bağlıdır. Biraz öncede söylediğim gibi temyiz hakkımızı kullanacağız ve temyizden gelecek olan sonuca göre hareket edeceğiz” dedi.

Öte yandan mahkemenin aldığı karar içerisinde ‘Alınan kararların İl Trafik Kurulu’ndan geçirilmedi’ şeklinde bir açıklama olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Geçmiş dönemlerde trafik komisyonundan alınan kararlar neticesinde bazı sokaklarda uygulamanın kısmen devam etmesi söz konusu. Bizim dönemimizde alınmış olan kararların İl Trafik Komisyonu’ndan geçmemesi neticesinden bu sokakların iptaline gidilmiş. İl Trafik Komisyonu’ndan konuyla ilgili olarak bilgi aldım. Bu yerlerle ilgili olarak müracaat yapılırken “Bu konuda bize başvurmanıza gerek yoktur. Bu karar tamamen belediye meclislerine aittir’ diye sözlü bilgi verilmiş. Bu nedenle söz konusu cadde ve sokaklar İl Trafik Komisyonu’ndan geçmemiş. Bu yerlerin komisyondan geçirilmesi konusunda start verdik. Eğer yetki İl Trafik Komisyonu’nda değilse onlar bu kararını bize iletirler, gereğini yaparız. Fakat yeni ihale prosedürünün başlaması konusunda ki talimatımı verdiğimi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:45:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 16:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?