5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Freni kilitlenen TIR için yol boşaltıldı

FRENİ KİLİTLENEN TIR İÇİN KARAYOLU BOŞALTILDI

Manisa'da freni kilitlenen TIR, korkulu anların yaşanmasına sebep oldu. TIR'ın geçtiği güzergah boşaltılırken, araç herhangi bir kaza yaşanmadan durduruldu.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 18.30 sıralarında İzmir'den Manisa'ya seyir eden 35 AG 2915 plakalı kola yüklü TIR'ın Sabuncubeli mevkisinde frenleri kilitlendi. 155'i arayan TIR sürücüsü İlhami Öntürk (36), yolun boşaltılmasını istedi. Hemen harekete geçen Manisa trafik ekipleri güzergahtaki tüm kavşaklarda önlem alıp, yolun boşaltılmasını sağladı. Yaklaşık 10 kilometre boyunca polis eşliğinde yol alan TIR, Gediz Köprüsü'nü geçtikten sonra güvenli bir şekilde yolun sağ tarafında durdu.

Olayın şokunu üstünden atamayan sürücü Öntürk, frenlerinin patlamadığını ancak yeni değiştirdiği balatalarının kilitlenmesinden dolayı fren sisteminin çalışmadığını söyledi. Öntürk, "Frenleri yeni yaptırmıştım. Fren balatalarını çok sıkmışlar, tekerler kilitlendi. Ben de polis ekiplerini aradım, onlar da yolu açtılar. Allah razı olsun. Polis ekipleri olmasa büyük bir katliam olabilirdi. Dursam lastikler patlayacaktı. 15 yıllık şoförüm, kola taşıyordum" dedi.

Daha sonra polis ve sürücü Öntürk, el feneri ile TIR'ın balatalarını inceledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

FRENİ KİLİTLENEN TIR İÇİN KARAYOLU BOŞALTILDI
FRENİ KİLİTLENEN TIR İÇİN KARAYOLU BOŞALTILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 20:35:01
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 23:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?