5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kavgalı aileleri vali barıştırdı

MANİSA'DA, KAVGALI AİLELERİ VALİ GÜVENÇ BARIŞTIRDI

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Sarıalan köyünde iki mahalle arasında çeşitli nedenlerle geçtiğimiz günlerde çıkan kavga üzerine Manisa Valisi Celalettin Güvenç köye giderek kavgalı aileleri barıştırdı.

İl Jandarma Komutanı Vural Erol ve Merkez İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Serkan Keskindemir ile birlikte köye giden Vali Güvenç, husumetin son bulması için köydeki Sarıbeyler ve Dibekalan mahallelerinde yaşayan vatandaşlara birlik ve beraberlikten ayrılmamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Sarıalan Köyü Muhtarı İmran Güneş’in de köye barış gelmesi için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğunu ifade eden Vali Güvenç, “Yaşlı insanlar gençlere örnek olacaksınız. Gençler kavga etse dahi bunlara izin vermeyeceksiniz. Birbirinizi sevip sayacaksınız. Muhtar gelip çayınızı kahvenizi içecek, birbirinize gelip gideceksiniz. Yoksa aranızda kötü şeyler olabilir. Adliyeye intikal eden davaları çocuklara örnek olması için geri çekin. Birlik ve beraberliğinizi pekiştirmek için köy yemeği yapın. Biz ona da geliriz. Gençleri toplarız. Bir takım yanlışlıklar, kırgınlıklar oldu ama bölüşemeyeceğimiz bir şey yok. Herkes işine baksın. Demokrasi budur, muhtar da bu köyün çocuğudur sen de bu köyün çocuğusun. Senin çocuğun da, onun çocuğu da bu köyde yaşayacak. Bir arada yaşamak zorundayız. Muhtar bu konuda her şeyi yapmaya hazır. Siz de bu konuda muhtara yardımcı olun. Biz devlet olarak kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz “ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güvenç köyde kavgaların son bulması, birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmeleri için iki mahalleden de kavgaya karışanların birbirlerine sarılarak barışmalarını istedi. Vali Güvenç’in bu isteğine öncülük eden Muhtar İmran Güneş kavgaya karışanların ellerini öptü.

MANİSA'DA, KAVGALI AİLELERİ VALİ GÜVENÇ BARIŞTIRDI
MANİSA'DA, KAVGALI AİLELERİ VALİ GÜVENÇ BARIŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 17:42:01
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?