5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Onlarca ev sular altında kaldı

MANİSA'DA ONLARCA EV SULAR ALTINDA KALDI

Manisa'da dün gece aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle onlarca evi su basarken, baskın bölgelerinde hasar tespit çalışmaları başladı.

Dün akşam saat 21.30 sıralarında etkili olan sağanak yağış bir anda kenti esir aldı. Şiddetini giderek arttıran yağmur, kısa sürede cadde ve sokakları nehre çevirdi. Trafikte sürücüler zor anlar yaşarken, çarşı esnafı da iş yerlerini kapatma telaşına düştü. Yol yapımı ve asfalt çalışmaları olan semtlerde sokaklar çamur deryasına dönüştü. Yağmurdan en büyük zararı 2. Anafartalar Mahallesi İstasyon Caddesi üzerindeki konutlar gördü. Apartmanların bodrum katları su içinde kalırken, bina çevresindeki istinat

duvarları yıkıldı. Derinliği iki metreyi aşan su baskınında vatandaşlar canlarını kurtarmak için kendilerini dışarı attı. Evler ve içindeki eşyalar ise tamamen kullanılamaz hale geldi. Baskından kurtardıkları birkaç parça eşya ile sokakta kalan bazı vatandaşlar, ilgili kurumları yeterince tedbir almamakla suçladı.

Gece boyunca baskın bölgelerinde su tahliye çalışmaları yürüten itfaiye ekipleri, yardım ihbarlarına cevap veremeyecek duruma geldi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte tüm personel zararın en az düzeyde tutulabilmesi için büyük çaba sarfetti. Günlerdir yağmur felaketini duyurmaya çalışan ve vatandaşları, yetkili kurumları tedbir almaya yönlendiren Manisa Meteoroloji Müdürlüğü, sabaha kadar Manisa'da metrekareye 57 kg yağış düştüğünü açıkladı.

Vali Celalettin Güvenç, sabah saatlerinde Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ve bazı belediye daire müdürleriyle birlikte hasar gören bölgelerde inceleme yaptı. Su basan evleri gezen Vali Güvenç, mağdur olan vatandaşları dinledi. Gördüğü manzara karşısında şaşkına dönen Vali Güvenç, hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını söyledi. "Zarara uğrayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için gereken ne ise yapılacaktır" diyen Güvenç, çamur içinde kalan evlerin bugün akşama kadar temizleneceğini

söyledi.

MANİSA'DA ONLARCA EV SULAR ALTINDA KALDI
MANİSA'DA ONLARCA EV SULAR ALTINDA KALDI
MANİSA'DA ONLARCA EV SULAR ALTINDA KALDI
MANİSA'DA ONLARCA EV SULAR ALTINDA KALDI
MANİSA'DA ONLARCA EV SULAR ALTINDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 15:00:03
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 15:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?