5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Otogar alanında zemin etüdü başladı

OTO TERMİNAL ALANINDA ZEMİN ETÜDÜ BAŞLADI

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından 2011 yılı için kamuoyuna açıklanan 10 projeden bir tanesi olan Yeni Şehirlerarası Oto Terminali Projesi için ön çalışma başladı.

Manisa Belediyesi Yeni Hal Binası yanındaki alana yapılması planlanan proje için zemin etüdü başladı. Yapılan zemin etüdü çalışmalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar ve Azmi Açıkdil inceledi. Zemin etüdü çalışmasını yapan mühendislerden bilgi alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, zemin etüdü çalışmalarının Mart ayı başında tamamlanmasının planlandığını söyledi. Başkan Ergün, projenin yapılacak olan alandaki çevrenin düzenlenmesi konusunda da gerekli çalışmanın yapılması için de talimat verdi.

Yeni Oto Terminal’in Manisa’nın en önemli eksikliklerinden biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Otogarı mevcut çevre yolunun da yakın olması nedeniyle hal binamızın arkasındaki alana taşıyacağız. Bu çalışmamızın projesi için zemin etüdü başladı. Yıl içerisinde çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olması için çalışıyoruz. Şuan otogar olarak kullanılan bölgede ise, 2012’de yeni belediye hizmet binası yapılacak. Projelendirme çalışmalarımız devam ediyor, hizmet binası ile ilgili startı verilen ulusal bir yarışma ile projemizi belirleyeceğiz. Orada yapılacak yeni hizmet binası ile mevcut otogarın bölgeye kazandırdığı hareketlilik devam edecek. Yeni Otogar’da toplamda 11 bin 200 metrekarelik kapalı alanda bekleme salonu, 18 adet gişe, restaurant, 6 adet fast-food bölümü, 45 adet dükkân ve yönetim katı yer alacak. Yarı açık alanda ise peronlar, araç park yerleri ve 140 araçlık özel araç otoparkı bulunacak” dedi.

OTO TERMİNAL ALANINDA ZEMİN ETÜDÜ BAŞLADI
OTO TERMİNAL ALANINDA ZEMİN ETÜDÜ BAŞLADI
OTO TERMİNAL ALANINDA ZEMİN ETÜDÜ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 18:32:00
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 23:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?