4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'ye Polonya'lı gelin

SALİHLİ'YE FACEBOOK'TAN POLONYA'LI GELİN

Salihli'ye bağlı Sart kasabasında ikamet eden Uğur Aşın ile Facebook'tan tanıştığı Polonyalı olan Nathalie Dzabik (23), Sart kasabasında kıyılan nikahla dünya evine girdiler.

Türk genci Uğur Aşın (23), Hollanda'da bulunan akrabaları aracılığı ile internet üzerinden aslen Polonyalı olan Nathalie Dzabik ile tanıştı. Genç çiftler Facebook üzerinde sürekli yazışarak birbirlerini tanıdılar ve evlenmeye kararı aldılar. Kısa bir süre içerisinde daha da yakınlaşan çift daha fazla beklemek istemedi ve Nathalie Dzabik, kutsal ve tarihi mekanların olduğu Sart'a gelerek Belediye'ye başvurup yıldırım nikahı kıydırdılar. Sart Belediyesi'nde nikahları kıyılan çift daha sonra Salihli'de Uğur'un baba annesi ve dedesinin evinde dostları ve aile fertleri arasında kına gecesi yapıp Nathalie'ye gelinlik giydirip Türk örf ve adetlerine göre düğün yaptılar. Balayı tatili için Salihli'nin görkemli Oteli Otel Lidya Sardes'i seçen Nathalie -Uğur Aşın çifti, balayının ardından tekrar Sart kasabasında bulunan evlerine geçtiler. Bir süre sonra da Nathalie, çalıştığı ülke olan Hollanda'ya döndü. Uğur Aşın ise vize işlemlerinin ardından Hollanda'ya gidecek ve orada halasının kuaför salonunda mesleğini icra edecek.

Nathalie Dzabik, “Türkiye'ye gelirken biraz korktum açıkçası. Uğur ile sadece internetten görüşüyorduk. Ama önce Uğur'u sonra Türkiye'yi sevdim. Fazla gezme zamanımız olmadı. Ama Sart kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel. Birçok fotoğraf ve kamera görüntüleri ile aileme gideceğim. Onlarda eminim ki hayran kalacak. İlk tatilimizde anne babamı da Sart'ta getirmek ve eşimin ailesi ile tanıştırmak istiyorum. Türkiye ve Sart çok güzel. Böyle tarihi bir beldede nikahımın kıyılması ise inanılmaz bir şey. Ben çok mutluyum.Ve sonsuza kadar mutlu olmak Uğurla evli kalmak istiyorum “ dedi.

Uğur Aşın ise, “Nathalie ile akrabalarımın aracılığıyla internet üzerinden tanıştık. Uzun süren görüşmemizin ardından daha da yakınlaştık. Sonuç olarak Nathalie'nin Türkiye'ye gelmesi ile evlendik. Eşim, şimdi tekrar Hollanda'ya gitti. Bende resmi işlemlerimi tamamladıktan sonra Hollanda'ya eşimin yanına gideceğim.”dedi.

SALİHLİ'YE FACEBOOK'TAN POLONYA'LI GELİN
SALİHLİ'YE FACEBOOK'TAN POLONYA'LI GELİN
SALİHLİ'YE FACEBOOK'TAN POLONYA'LI GELİN
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 13:20:03
Güncelleme :27 Şubat 2011 Pazar 00:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?