5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sanayi sitesi yenilenecek

KENAN EVREN SANAYİ SİTESİ YENİLENECEK

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri ile birlikte Kenan Evren Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kenan Evren Sanayi Sitesi (KESS) içerisinde bulunan Taylan Restaurant’ta site esnafıyla kahvaltı yaptı.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, danışman Alpaslan Ustamehmetoğlu, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, Marangozlar Odası Başkanı Hüseyin Alp, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı, Motorlu Araç Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke ve site esnafı katıldı. Toplantıya KESS Kooperatif yöneticilerinden kimsenin katılmaması dikkat çekti. Kahvaltı sonunda oda başkanları KESS esnafının sorunları ile ilgili hazırladıkları dosyayı Başkan Ergün’e teslim etti. Sitenin temizlik, güvenlik ve altyapı ile ilgili sorunlarının bulunduğunu belirten Manisa Motorlu Araç Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke, bu sorunların öncelikli olduğunu söyledi.

KESS’nin sorunlarının birikmiş sorunlar olduğunu ve acilen çözülmesi konusunda işbirliği olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bazı sorunların çözülmesi için bir yerden başlanılması gerektiğini söyledi. Bin 500 işyeri bulunan sitede 250 işyerinin imara aykırı bir şekilde çıkmalar yaptığını, bazı iş yerlerinin komple adayı kapatarak imara ve kanunlara aykırı yapılaşmada bulunduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, konu ile ilgili komisyon kurulacağını ve bu komisyonun vereceği karar doğrultusunda bu çıkmaların standarda bağlanacağını ifade etti. Ruhsat ile ilgili de ciddi sorunların olduğunu kaydeden Başkan Ergün, bu çalışmanın ardından hızla ruhsatlandırmanın da yapılması gerektiğini söyledi.

KESS’nin sorunlarının çözümü için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün burada kooperatif yöneticilerinin de olmasını isterdik. Kenan Evren Sanayi Sitesi’nin sorunları birkaç günlük sorun değil. Bunlar birikmiş sorunlar. Bu konuyla ilgili anket yaptırdı, sitenin öncelikli sorunları arasında imara aykırı yapılaşmalar öne çıktı. Herkes elbirliği vererek, bu sorunlar çözülebilir. Öncelikle KESS kavşağının düzenlenmesi gerekiyor. Bunu 2011 projelerimiz arasına aldık. Amacımız burada çalışma yaparken hiç kimseyi üzmemek. O nedenle birlikte hareket etmemizin doğru olacağı kanaatindeyim. El ele verirsek çözülemeyecek sorun yok. Sitenin alt yapı sorununu çözmek içinde acil önlem alınması gereken yerlerde yağmur suyu drenajı eksikliğini gidereceğiz.bu site kent için çok önemli. Konuşulanlar lafta kalmasın diye site esnafının da yöneticililerinin de kurulacak komisyonun alacağı kararlara uyması lazım” dedi.

KENAN EVREN SANAYİ SİTESİ YENİLENECEK
KENAN EVREN SANAYİ SİTESİ YENİLENECEK
KENAN EVREN SANAYİ SİTESİ YENİLENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 17:54:00
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 18:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?