5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sen misin yolsuzluğu ihbar eden!

YOLSUZLUĞU İHBAR ETTİ, İŞİNDEN OLDU

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan, S.S. Soma Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde yaşandığı öne sürülen 2 milyon TL'lik yolsuzluk iddiasını devletin üst düzeyine taşıyanların arasında bulunan Süleyman Bayam, yönetim kurulunun kararı ile kooperatif ortaklığından ihraç edildi. Haksız bir şekilde kooperatif ortaklığından ihraç edildiğini ve ihraç kararının durdurulması için yargıya başvurduğunu belirten Bayam, "Kooperatifte yaşanan yolsuzluk olaylarını belgeleri ile yargıya taşıdık. Bu olay örtbas edilmesin diye belgeleri ayrıca devletin zirvesine ve parti liderlerine de gönderdik. Kooperatif yöneticileri şimdi benden intikam almaya çalışıyor" dedi.

2 KLASÖR YOLSUZLUK DOSYASI

Tespit ettikleri yolsuzluk olayını Avukat İsmet Erkul aracılığı ile önce yargıya intikal ettiren Sedai Kurt, Ahmet Çetin Yılmaz, Ali Osman Bazak ve Süleyman Bayam isimli davacılar yolsuzluk olayının örtbas edilmemesi için hazırladıkları 2 klasör dosyayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e göndermişlerdi.

RAKAMLARI YÜKSEK GÖSTERDİKLERİ İDDİA EDİLİYOR

Yaklaşık 2 yıl önce yargıya intikal eden olayda zimmet skandalında şüpheli olarak adları geçen Yusuf D., Davut C., Mehmet Yağcı, Muzaffer K., Mehmet Ali A.ile Osman Ç.'nin, 2000 ile 2009 yılları arasında çok sayıda olayda ve kooperatif binasının yapımında düşük maliyeti yüksek gösterip 2 milyon TL vurgun yaptıklarını belirten Sedai Kurt, Ahmet Çetin Yılmaz, Ali Osman Bazak ile Süleyman Bayam, dedektif gibi çalışıp yolsuzluk olayı ile ilgili elde ettikleri belgelerin yok edilmemesi ve olayın bir an önce aydınlatılması için konuyu devletin zirvesine taşıdılar.w

DEVLETİN ZİRVESİ 'YARGI KARARI BEKLENMELİ' DEDİ

Soma'daki zimmet skandalı ile ilgili gelen belgeleri ve bilgileri inceleyen devletin zirvesinden kısa sürede şikayetçilere cevap geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin adına dosyayı inceleyen yetkililer, şikayetçilere benzer cevap gönderdiler. Devletin üst zirvesi, gönderdikleri cevapta konunun yargıda olması nedeniyle müdahalenin doğru olmayacağını ancak, konunun takipçisi olduklarını cevap dilekçesinde belirttiler. Devletin zirvesi, ayrıca 2 milyon TL'lik zimmet skandalı ile ilgili Manisa Valiliği'ne yazı gönderip konunun takipçisi olunmasını istedi.

YOLSUZLUK BİR DEĞİL

2000 ile 2001 Yıllarında Kooperatif Yöneticisi Davut Cengiz'e ve ortağı Binali Direksiz'e ait kamyonların, başka bir şirket adına Soma'dan Gölcük Donanma Komutanlığı'na taşıdıkları kömürlerin nakliye ücretlerini kooperatiften tahsil ederek zimmet suçu oluşturduğunu suç duyurusu dilekçesinde belirten şikayetçiler arasında bulunan Süleyman Bayam, "Somut örnek olarak toplantı salonuna dıştan giriş merdiveni maliyetlerinin aşırı abartılı şekilde fatura edilerek gerçek maliyeti ile aradaki farkın zimmete

geçirilmiş. Örneğin bir merdivenin maliyeti 23 bin TL gösterilmesi anormal bir olay. Bir bakım aracının plakası üzerine kaydedilen aslında kooperatif yöneticilerinin özel ilişkileri ve işleri nedeni ile kooperatifle ilişkisi olmayan kişilere verilen mazot bedellerinin zimmete geçirmişler. Akhisar'daki Graniser Seramik Fabrikası'ndan nakliye alacağının, Akhisar'daki bir petrol istasyonu aracılığı ile piyasa değerinden daha pahalı ve faturalarda gösterilen miktarlardan daha az mazot alınması sureti ile aradaki fark kadar paranın üçüncü kişi lehine zimmete geçirildiği yönündeki iddialarımızı yargıya taşıdık" dedi.

YARGI SONUCU ÇIKMADAN KOOPERATİF ORTAKLIĞINDAN İHRAÇ EDİLDİ

Soma Nakliyeciler Kooperatifi'nde kendisinin de kamyonu bulunduğunu ve kooperatif ortağı olduğunu belirten Bayam, "Şikayet dilekçesinde adımın bulunmasından dolayı yönetim kurulu sürekli üzerimde baskı oluşturmak istedi. Birtakım iftiralar atılmak istendi ancak, başarılı olunamadı. Sonunda yönetim kurulu kararı ile kooperatiften beni ihraç ettiler. Hiçbir gerekçe olmadan ihraç etmelerinden sonra ihraç kararının iptali için dava açtım" diye konuştu.

BAŞKAN YAĞCI: "BİZE ÇAMUR ATIYORLAR"

Kendisine ve yönetimdeki arkadaşlarına çamur atılmak istendiğini ve uzun yıllardır S.S. Soma Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Başkanlığını sürdüren Mehmet Yağcı, haklarındaki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Kooperatifin bütçesi 90 milyon TL buluyor. Bizim yeni yaptırdığımız binanın faturalarını yüksek gösterip zimmete para geçirdiğimiz iddiaları çok komik. Bizi suçlayan kişilerden 2'si bizim üyemizdi. Bazı nedenlerden dolayı üyeliklerinden istifa ettiler. İstifa ettikten sonra

bize sürekli suçlamalar yöneltmeye başladılar. Bizimle ilgili devletin üst kademesine dosyalar göndermişler. Yaptıkları suçlamalar yüzünden savcılığa ifade verdik. Hakkımızdaki iddiaların tümü asılsızdır" diyerek iddiaları kabul etmedi.

YOLSUZLUĞU İHBAR ETTİ, İŞİNDEN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 09:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?