5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

SP il başkanlığına dört aday

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI'NA DÖRT ADAY

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Hakan Lalebaş, 17 Ekim Pazar günü Ankara'da gerçekleştirdikleri genel kurul ve Manisa il yönetimindeki yeni oluşum hakkında basın toplantısı düzenledi.

Parti binasında düzenlenen toplantıya SP Merkez İlçe Başkanı Hakan Lalebaş'ın yanı sıra bazı partililer de katıldı. Ankara'da düzenlenen kongre sürecini anlatan Lalebaş, “Genel kurulumuzda yaklaşık 90 bin insan vardı. Biz de Manisa'dan 320 kişilik arkadaş grubu ile gittik. Bir şahlanış şeklinde SP kendine yakışır bir kongre oldu. Kongreden döndükten sonra bugün itibari ile genel idari kurulu görev paylaşımı yapacaklar. Manisa'da İl Başkanlığı'nın boşalmasıyla birlikte Pazar günü tüm ilçe başkanlarıyla bir araya gelip yeni il başkanımızı belirleyeceğiz. Bizde görev istenmez verilir.” dedi.

Yeni genel başkanları Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile birlikte partiye çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Lalebaş, “Hocamız 30 yıldan beri siyasetin içinde olan bir insan. Hocamız dün ne dediyse bugünde söyledikleri geçerlidir. Biz de dışarı bağımlı bir politika kesinlikle yok. Biz de her şey millidir, manevidir, kendimize özdür. Genel Başkanımızın gelmesiyle partimiz büyük bir ivme kazandı, ben buna inanıyorum. Yaşı 84 olabilir ama akli melikeleri yerindedir. Allah bundan sonra AK Parti'ye kolaylıklar versin. Hocamızın gelmesiyle birlikte sağlam bir muhalefette geldi.” diye konuştu.

Manisa İl Başkanlığı'na şuan kendisiyle birlikte eski il başkanlarından Kemal Uşaklar, Seracattin Gülten, Şerafettin Kabakçıoğlu olmak üzere dört adayın olduğunu açıklayan Lalebaş şöyle devam etti: “Bizde aday konusunda bir sıkıntı yok. Bizim partimiz bir okuldur. Biliyorsunuz AK Parti'nin yönetim kurulu üyeleri de bizim partimizden çıkmıştır. AK Parti'ye katılmış olan Saadet Partisi üyelerini geri alma iddiamız var. Seçimlere 8 ay kaldı. Tüm basın önünde şunu söylüyorum:Emanet oylarımızın hepsini geri alacağız.”

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI'NA DÖRT ADAY
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 16:39:00
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 16:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?