5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

TSO'dan Romanya gezisi

MANİSA TSO'DAN ÜYELERİNE ROMANYA GEZİSİ

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası 2-6 Kasım tarihlerinde Romanya’ya iş ve inceleme gezisi düzenliyor.

Ağırlıklı olarak Otomotiv Yan Sanayi, Beyaz Eşya, Gıda ve Genel Ticaret sektörlerini kapsayacak olan ticaret heyeti, KOSGEB tarafından da İhracat Amaçlı Yurt Dışı İş Gezisi Kapsamına alındı. Böylece KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan firmalar, 750 Euro olan programa katılım ücretlerinden yüzde 60 oranında destek alabilecekler. Son başvuru tarihinin 12 Ekim olduğu programa katılmak için herhangi bir sektör mensubu ve imalatçı olma zorunluluğu bulunmuyor.

Üç farklı ilde iş görüşmeleri gerçekleştireceklerini ifade eden Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, “Mart ayında Türkiye-Romanya İş Forumu’na ev sahipliği yapmıştık. Başarılı geçen bu organizasyon sonrasında üyelerimizden Romanya’ya bir iş heyeti düzenlememiz konusunda aldığımız talepler doğrultusunda, bu organizasyonu düzenledik. Yan sanayicilerimiz için, Romanya’daki Arçelik ve Renault fabrikalarının satın alma müdürleri ile görüşmeler organize etmeye çalışıyoruz, sadece Renault’un 2009 yılında ülkemizden 250 milyon Euro ithalatı bulunuyor. Romanya birçok anlamda ülkemiz için önemli bir pazar. Bükreş Büyük Elçiliğimiz ve Romanya’nın Ankara’daki büyük elçiliği organizasyonumuza yakın destek veriyorlar. Ayrıca organizasyonumuz KOSGEB tarafından da ihracat amaçlı yurtdışı iş gezisi kapsamına alındı. Bu sayede KOSGEB veritabanına kayıtlı üyelerimiz programa ve oradaki ikili iş görüşmelerine katılmak için önce 750 Euro ödeyecek daha sonra KOSGEB’ ten 450 Euro'ya kadar destek alabilecekler. Hem heyetimize katılmak için hem de KOSGEB tarafından destek almak için herhangi bir sektör ayrımı yok, imalatçı olma zorunluluğu da bulunmuyor. Programa katılacaklar için tek şart 12 Ekim 2010 gününe kadar istenilen evraklarla birlikte odamıza ve KOSGEB’e başvuruda bulunulması. Üyelerimiz etkinlik ile ilgili tüm detaylara odamızın internet sitesinden ulaşılabilirler, tüm üyelerimizin katılımını bekliyoruz “ dedi.

Manisa TSO heyeti, Arctic (Arçelik Romanya), Renault&Dacia ve TOBB’un Romanya’daki muadili olan Romanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra Prahova ve Pitesti şehirlerinde ticaret ve sanayi odaları ile temaslarda bulunacak, bölge iş adamları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek ve sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 14:16:04
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 15:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?