5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Uçurumda 3 gün kurtarılmayı bekledi

ELİF TEYZE ÜÇ GÜN BOYUNCA KURTARILMAYI BEKLEDİ

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Çarıkbozdağ köyünde yaşayan Elif Çapkın (63), uçurumdan yuvarlanarak kalçasını kırdı. Düştüğü yerde üç gün kurtarılmayı bekleyen yaşlı kadın, ot ve dere suyu ile hayatta kalmayı başardı.

Olay, geçen Çarşamba günü meydana geldi. Dağınık bir alana yayılan dağ köyü Çarıkboğaz'da komşularına gitmek üzere saat 13.00 sıralarında evinden ayrılan Elif Çapkın, Akdede mevkiinde bulunan patika yolda giderken dengesini kaybederek uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 20 metre yükseklikten aşağı yuvarlanan Elif Çapkın'ın kalçası kırıldı. Düşmenin ardından bayılan Elif Çapkın akşam saatlerinde kendine geldi. Sesini kimseye duyuramayan yaşlı kadın, gece çevrede bulunan çalılarla üzerini örterek soğuktan korunmaya çalıştı. Açlığını, çevrede bulduğu kuru dut yaprakları ve otları yiyerek bastıran, dereden akan suyu içerek hayata tutunmaya çalışan Elif Çapkın, burada 3 gün boyunca kurtarılmayı bekledi.

Bu arada, evde özüründen dolayı yatalak olan eşi Hüseyin Çapkın (67), eşinin zaman zaman gittiği ve kaldığı köylerine 7 km uzaklıkta bulunan Girelli köyünde oturan kızı Sevgi Yılmaz'ın (37) yanında olduğunu düşünerek aramadı. Cuma günü kızı Sevgi'nin köye annesinin yanına gelmesiyle yaşlı kadının kaybolduğu anlaşıldı. Ailenin durumu haber vermesi üzerine tüm köylü arama çalışmalarına başladı. Ellerinde el fenerleri ile köyün tüm çevresini dolaşan köylüler, Cuma gecesi saat 21.30 sıralarında yaşlı kadını buldu. Üç gündür mahsur kaldığı yerde, köylülerin seslerini duyarak yardım isteyen Elif Çapkın, kendisini kurtaran köylüler tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağlık durumu iyiye giden Elif Çapkın, şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Patika yoldan komşulara giderken birden aşağı düştüm. Düştüğümü hatırlıyorum. Sonra bir süre uyumuşum. Uyandığımda karanlık çökmüştü. Avazım çıkana kadar bağırdım ama kimseye duyuramadım. Böceklerle konuştum, dut yaprağı ve otları yedim, dereden akan suyu içtim. Telefonumu evde unutmuşum. Sürekli konuşarak şuurumu kaybetmemeye çalıştım. Sonra köylüler beni buldu."

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Yaşlı kadının tedavisini yapan Ortopedi Uzmanı Gürken Dericioğlu, "Hastamız düşme vakası olarak bize getirildi. Sağ kalçası kırılmış. Olay yerinde uzun süre kaldığı için böbrek fonksiyonlarında bozulma tespit ettik. Psikiyatri uzmanımızdan psikolojik destek istedik. Şu an genel durumu iyi. Kalça kemiğini amaliyat edeceğiz ve hastamız sağlığına kavuşacak" dedi.

ELİF TEYZE ÜÇ GÜN BOYUNCA KURTARILMAYI BEKLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 14:21:05
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 17:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?