5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Zabıta müdürü tutuklandı

MANİSA'DA ZABITA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Manisa'da, üç numaralı hatta hizmet veren dolmuş şoförlerinden usulsüz para aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Zabıta Müdürü Ümit Esendağ tutuklandı.

Manisa 3 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi'ne üye 100 minibüs şoförü, zabıta müdürünün kendilerine haksız yere ceza kestirdiğini ileri sürerek savcılığa başvurmuştu.

Savcılık, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çarşamba günü Belediye Zabıta Müdürlüğü görevini yürüten Ümit Esendağ'ı makamında gözaltına aldı. Esendağ, işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Esendağ ve T.K. isimli şahıs bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ZİMMET SUÇLAMASIYLA YARGILANAN EMLAK SERVİSİMİZDEN DÖRT KİŞİ SERBEST GEZİYOR

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bugün bir basın toplantısı sırasında tutuklamaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergün, 2 buçuk ay önce 3 numaralı hat dolmuşçularının Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçelerle Ümit Esendağ hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlattı. Emniyet müdüründen aldığı bilgi doğrultusunda 100 üzerinde kişinin ifadesinin alındığını anlatan Ergün, şöyle konuştu: "Bu ifadeler neticesinde olay savcılığa intikal etmiş. Benim bildiğim kadarıyla 3. hat dolmuşçularından 6 milyar lira para alınmış. Tabi yargının da incelemeleri sonucunda böyle bir karar alınmıştır. Şimdiden karar netleşmeden yorum yapmak yanlış olur. İddianame geldikten sonra bu konuda tekrar açıklama yaparız."

Göreve geldiği zaman Belediye Emlak Müdürlüğü'nde zimmete para geçirme suçu tespit ettiklerini hatırlatan Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "Dairemizde görevli dört kişi hakkında, 265 bin TL'lik yolsuzlukla ilgili savcılığa şikayette bulunduk. Bizden önceki dönemde işlenen bu suçun kesin belgelerini savcılığa sunduk. Bu kişiler belediye hisselerini satmış, tapularını belediye başkanına imzalatmış, parayı da ceplerine atmışlar. Süreç devam ediyor ancak kimse tutuklanmadı. Kendileri şu an görevden uzaklaştırılmış durumda ancak ben bu kişilere maaş ödüyorum. Fakat henüz iddia aşamasında olan bir suçtan dolayı Zabıta Müdürümüz Ümit Esendağ hakkında hemen tutuklama kararı alındı. Bunun yorumunu da kamuoyuna bırakıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 17:54:01
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 19:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?